Η Τουρκία παρουσίασε το νέο της ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο

İnsanüstü Türk
Freepen.gr - Η τουρκική αμυντική βιομηχανία κυκλοφόρησε το βίντεο που δείχνει τη δοκιμή του νεότερου ηλεκτρομαγνητικού όπλου της που ονομάζεται Şahi 209 Block II, αναφέρει το defence-blog.com.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, το πυροβόλο της χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητική ενέργεια αντί για πυρίτιδα για να προωθήσει γύρους 35mm και είναι σε θέση να χτυπήσει ένα στόχο στα 31 μίλια. Το Şahi 209 Block II έχει παλμική παροχή ισχύος 10 megajoules DC.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έχει δοκιμάσει επιτυχώς μια αναβαθμισμένη έκδοση του ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου ŞAHİ-209, το οποίο είναι δέκα φορές πιο ισχυρό από την προηγούμενη έκδοση του Block 1. Το νέο όπλο αναπτύχθηκε από την εταιρεία Yeteknoloji AŞ.



Το ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο είναι μια συσκευή που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητική δύναμη για να εκτοξεύσει βλήματα υψηλής ταχύτητας, μέσω ενός ολισθαίνοντος οπλισμού που επιταχύνεται κατά μήκος ενός ζεύγους αγώγιμων σιδηροτροχιών.

Η σιδηροτροχιά αποτελείται από δύο παράλληλες μεταλλικές ράγες (εξ ου και το όνομα). Στο ένα άκρο, αυτές οι ράγες συνδέονται με μια ηλεκτρική τροφοδοσία, για να σχηματίσουν το άκρο του όπλου. Στη συνέχεια, εάν εισάγεται ένα αγώγιμο βλήμα μεταξύ των σιδηροτροχιών (π.χ. με την τοποθέτηση στο άνοιγμα), ολοκληρώνει το κύκλωμα. Τα ηλεκτρόνια ρέουν από τον αρνητικό πόλο της τροφοδοσίας μέχρι την αρνητική σιδηροτροχιά, κατά μήκος του βλήματος, και κάτω από την θετική σιδηροτροχιά, πίσω στην τροφοδοσία.

Το ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης είναι σε θέση να αναπτύξουν τέσσερις χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Τουρκία είναι μία από αυτές.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail