Η Ρωσία αναπτύσσει σούπερ φρεγάτες που θα φέρουν 50 πυραύλους κρουζ

Freepen.gr - Το Northern design bureau ξεκίνησε την ανάπτυξη της τεκμηρίωσης κατασκευής για τις μοντέρνες φρεγάτες του Έργου 22350M που θα είναι ικανές να φέρουν έως και 48 πυραύλους κρουζ Kalibr, σύμφωνα με μια πηγή στον τομέα της άμυνας και της παραγωγής, που επικαλείται το TASS την Κυριακή.

"Το Northern design bureau έχει ολοκληρώσει τη σχεδίαση φρεγατών του Έργου 22350M και αναπτύσσει τώρα τη σχεδιαστική τεκμηρίωση για αυτά τα σκάφη σύμφωνα με την τακτική και τεχνική εντολή του πελάτη", ανέφερε η πηγή.

Οι φρεγάτες θα έχουν εκτόπισμα μέχρι 7.000 τόνους ενώ θα φέρουν επίσης πυραύλους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon.

Οι νέες φρεγάτες θα έχουν ένα καθολικό αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πυρός για όλα τα μέσα καταστροφής. "Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα μάχης τους", τόνισε η πηγή.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας έχει σήμερα στην υπηρεσία του το πρώτο πλοίο του έργου 22350, το "Admiral Gorshkov".

Η επόμενη φρεγάτα του έργου 22350, Admiral Kasatonov διεξάγει δοκιμές. Αυτά τα πλοία έχουν εκτόπισμα 4.500 τόνων και καθένας από αυτούς μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 16 πυραύλους κρουζ Kalibr.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail