Αυτό θα είναι το νέο μαχητικό 5ης γενιάς Made in Japan

Freepen.gr - Η Ιαπωνία συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία εγχώριων μαχητικών stealth πέμπτης γενιάς όπως φαίνεται στο βίντεο που προβλήθηκε στην εθνική τηλεόραση και αναφέρει το defence-blog.com.

Το βίντεο που δημοσιεύθηκε στις 26 Μαρτίου δείχνει ότι η ομάδα της Mitsubishi Electronics προχώρησε στη δοκιμή του ενεργού ηλεκτρονικού ραντάρ (AESA) με βάση το F-2 μαχητικό αεροσκάφος. Σύμφωνα με αρκετές αναφορές των μέσων ενημέρωσης, το νέο ιαπωνικό ραντάρ AESA είναι παρόμοιο με το AN / APG-81 που έχει κατασκευαστεί από την Αμερική, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε μαχητικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-35 Lightning II.

Επίσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά υλικό πρωτότυπου δοκιμής ενός turbofan με χαμηλό bypass (σε ορισμένες πηγές που ονομάζεται XF9-1) εξοπλισμένο με afterburners, που αναπτύχθηκε από την IHI Corporation ως μέρος ενός προγράμματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για έναν προηγμένο μαχητικό F-3. Ο νέος κινητήρας έχει μήκος περίπου 4,8 μέτρα, διαμέτρημα περίπου 1 μέτρου και περισσότερους από 15 τόνους ώσης με afterburner και περισσότερους από 11 τόνους ενδιάμεσης ώσης χωρίς.




Οι προγραμματιστές δήλωσαν ότι ο κινητήρας του νέου μαχητικού έχει ουσιαστικά ικανοποιήσει τις απαιτήσεις απόδοσης του σχεδίου. Με την υιοθέτηση της τεχνολογίας υλικών της Ιαπωνίας, ο πυρήνας του πρωτότυπου κινητήρα εξασφαλίζει αξιόπιστη λειτουργία σε θερμοκρασία 1800 βαθμών μπροστά από τον στρόβιλο, ο οποίος έχει φτάσει στο επίπεδο της τέταρτης γενιάς μεγάλων αεριοστροβιλοκινητήρων.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, η Ιαπωνία ξεκίνησε το πρόγραμμα ανάπτυξης του εγχώριου μαχητικού, ανταποκρινόμενη στην άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να πωλήσουν την Ιαπωνία το Lockheed-Martin F-22 Raptor το 2007. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η αγορά των νεότερων F- 35 Joint Strike Fighter είναι μια προσωρινή λύση έως ότου το Τόκιο μπορέσει να αναπτύξει και να κατασκευάσει τον δικό του μαχητικό πέμπτης γενιάς.

Τον περασμένο μήνα, το ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι η Jane σχεδιάζει να συνεχίσει το πρόγραμμα της Ιαπωνίας για την ανάπτυξη μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς, το οποίο θα αντικαταστήσει το Mitsubishi F-2 στη δεκαετία του 2030.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail