Οι ρωσικοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πυρηνικοί πύραυλοι RS-24 Yars έπεσαν σε μποτιλιάρισμα στη Μόσχα

Freepen.gr - Οι κινητοί διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι RS-24 Yars  φαίνεται πως είχαν κολλήσει σε κυκλοφοριακή συμφόρηση στον αυτοκινητόδρομο της Μόσχας στις 26 Φεβρουαρίου. Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνει ότι τα ρωσικά σύγχρονα συστήματα ιηπειρωτικών πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων έπεσαν σε μπολιτιάρισμα.

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μια μηχανοκίνητη στήλη του σχηματισμού πυραύλων μετακινείται από το Teikovo (περιοχή Ivanovo) στο Alabino (περιοχή της Μόσχας) για να πάρει μέρος σε μια πρόβα της παρέλασης της Ημέρας της Νίκης στη Μόσχα. Τα πληρώματα έχουν διανύσει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα κατά μήκος των ομοσπονδιακών αυτοκινητοδρόμων και δρόμων με μεγάλη ένταση κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της οδού M7 του ομοσπονδιακού αυτοκινητοδρόμου και της περιφερειακής οδού της Μόσχας.

Το RS-24 Yars είναι ένα ρωσικό στρατηγικό σύστημα πυραύλων οπλισμένο με ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό βλήμα στερεών καυσίμων με κεφαλές MIRVed. Το σύστημα Yars σχεδιάστηκε για να αποφεύγει τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας κάνοντας ελιγμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης και φέροντας τόσο ενεργητικά όσο και παθητικά αντίμετρα. Εκτιμάται ότι έχει τουλάχιστον 60-65% πιθανότητα να διεισδύσει στην αντίπαλη άμυνα.



Το σύστημα είναι τοποθετημένο σε έναν εκτοξευτή MZKT-79221 16 × 16. Το πλαίσιο του MZKT-79221 προτάθηκε ως βάση για ένα νέο ακόμη ισχυρότερο στρατηγικό όπλο, το Topol-M με τους πυραύλους RS-12M2, βάρος 47t και μήκος περίπου 18m, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλών. 

Το σασί είναι σχεδιασμένο για πορεία σε όλους τους τύπους οδών και σε έδαφος με θερμοκρασία περιβάλλοντος από -50 ° έως + 45 °.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail