Η Νότια Κορέα ανάβει τους κινητήρες για την κατασκευή του δικού μαχητικού αεροσκάφους KF-X

Freepen.gr - Η Korea Aerospace Industries (KAI) ξεκινά την παραγωγή του πρώτου πρωτότυπου ενός μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς. Στις 14 Φεβρουαρίου, η μεγαλύτερη εταιρεία αεροδιαστημικής της Νότιας Κορέας πραγματοποίησε μια τελετή προκειμένου να γιορτάσει την έναρξη παραγωγής του πρώτου διαφράγματος, το οποίο αποτελεί το κύριο μέρος της εμπρόσθιας ατράκτου του αεροσκάφους της επόμενης γενιάς κορεατικού πειραματικού αεροσκάφους (KFX).

"Το διάφραγμα είναι μια δομή που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει το αεροσκάφος να παραμορφώνεται λόγω της πίεσης που προκαλείται από τις πτήσεις υψηλής ταχύτητας", ανακοίνωσε η αεροδιαστημική εταιρεία την Πέμπτη.

Ένας εκπρόσωπος της KAI δήλωσε ότι το πρώτο πρωτότυπο του μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων KF-X, του λεγόμενου μαχητή 4.5 γενιάς, θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021.

Επί του παρόντος, η KAI έχει ολοκληρώσει το 15% του συνολικού σχεδίου σχεδίασης για το KF-X και θα έχει ολοκληρώσει πάνω από 80% μετά τον Σεπτέμβριο, όταν ολοκληρωθεί η αναλυτική μελέτη. Η KF-X πραγματοποίησε μια αναθεώρηση των απαιτήσεων και των συστημάτων λειτουργίας το 2016.

Το πρόγραμμα KF-X στοχεύει στην παραγωγή περίπου 120 προηγμένων μαχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών για να αντικαταστήσουν τα γηράσκοντα αεροσκάφη F-4 και F-5 της Air Force.

Το έργο KF-X αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναζωογόνηση της κορεατικής αεροπορικής βιομηχανίας όσον αφορά τη συσσώρευση τεχνολογίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στο σχέδιο KF-X συμμετέχουν σήμερα 112 οργανισμούς - 16 πανεπιστήμια, 11 ερευνητικά ιδρύματα και 85 εταιρείες. Όταν η ανάπτυξη του πρωτοτύπου φτάσει σε πλήρη εξέλιξη, θα προστεθούν 35 επιπλέον φορείς στο έργο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail