Ξέμειναν από πυρομαχικά πλέον οι τρομοκράτες που τους εγκατέλειψαν οι φίλοι τους στη Συρία

Freepen.gr - Σε δήλωση που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο STEP, ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής Jaysh Al-Izza παραδέχθηκε ότι η τρομοκρατική του ομάδα δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην επίθεση του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) επειδή δε διαθέτει πυρομαχικά στη βόρεια Hama.

Ο εκπρόσωπος της Jaysh Al-Izza δήλωσε ότι μόλις που έχουν κάποια πυρομαχικά για να υπερασπιστούν τα κατεχόμενα εδάφη τους αν ο Συριακός Αραβικός Στρατός ξεκινήσει μια νέα επίθεση για να απελευθερώσει τη βόρεια Hama.

Ισχυρίζεται ότι η έλλειψη πυρομαχικών είναι αποτέλεσμα της ελάχιστης υποστήριξης από τις χώρες που κάποτε υποστήριζαν την τρομοκρατία, δίχως όμως να κατονομάσει τα πάλαι ποτέ κράτη - σπόνσορες.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι εάν ο Συριακός Αραβικός Στρατός ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση στη βόρεια Hama, η οργάνωση θα περιοριστεί σε έναν πόλεμο φθοράς.

Η Jaysh Al-Izza κατάφερε να κρατήσει τις πόλεις-κλειδιά της Al-Latamnah και του Kafr Zita εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθώντας την εκστρατεία μεγάλης κλίμακας που είχε ως αποτέλεσμα την επέκτασή τους κατά μήκος του άξονα Hama-Idlib. Ωστόσο οι μέρες της πλέον μάλλον πρέπει να θεωρούνται μετρημένες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail