Το deal των 15 δις δολαρίων - F-21, το μείγμα F-22 και F-35 που δίνουν οι ΗΠΑ μόνο στην Ινδία

Freepen.gr - Η Lockheed Martin έχει προσφέρει στην Ινδία τα πρόσφατα διαμορφωμένα μαχητικά αεροσκάφη F-21 που θα κατασκευάζονται στην Ινδία, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν για ένα διαγωνισμό αεροσκαφών ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Το νέο αεροσκάφος θα ανταγωνιστεί το αμερικανικό Boeing F / A-18 Super Hornet, το γαλλικό Dassault Rafale, το σουηδικό Gripen της Saab, το ρωσικό MiG-35 και το Eurofighter Typhoon. Το νέο αεροσκάφος προορίζεται να αντικαταστήσει τα αεροσκάφη MiG21 της IAF. Η Lockheed Martin είχε προηγουμένως συμμετάσχει με το αεροσκάφος F-16V5 Block 70 στο διαγωνισμό.

"Το F-21 είναι διαφορετικό, μέσα και έξω. Το αεροσκάφος είναι ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι Lockheed Martin και Tata θα παράγουν το F-21 στην Ινδία για την Ινδία ", δήλωσε ο Δρ. Vivek Lall, αντιπρόεδρος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Lockheed Martin Aeronautics την πρώτη μέρα της Aero India Airshow που πραγματοποιήθηκε στο Bangalore της Ινδίας.

Το F-21 έχει κοινά συστατικά μέρη και μαθαίνει από την 5η γενιά των F-22 και F-35 της Lockheed Martin καθώς θα μοιράζεται μια κοινή αλυσίδα εφοδιασμού σε μια ποικιλία εξαρτημάτων. Περίπου οι μισές από τις αλυσίδες εφοδιασμού των F-21 και F-16 είναι κοινές με τα F-22 και F-35.

Τον Απρίλιο του 2018, το Ινδικό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε Αίτηση Πληροφοριών (RFI) για την προμήθεια περίπου 110 μαχητικών αεριωθούμενων αεροσκαφών για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία.

Το RFI είχε αναζητήσει πληροφορίες από τους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) σχετικά με τα χαρακτηριστικά αεροσκάφους τόσο μόνου όσο και διπλού κινητήρα. Σύμφωνα με το RFI, η Ινδία σκοπεύει να αγοράσει το πολύ 15 τοις εκατό των 110 μαχητών σε κατάσταση πτήσης και να κατασκευάσει το υπόλοιπο 85 τοις εκατό στο πλαίσιο του προγράμματος Make in India.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail