Γαλάζια πατρίδα είναι η Ελλάδα

Ύποπτες συναντήσεις Τσίπρα όταν οι Τούρκοι “χτίζουν δικαιώματα” - Με την κωδική ονομασία “Γαλάζια Πατρίδα” ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τουρκίας που λαμβάνει χώρα στις ελληνικές θάλασσες. Σε μια επίδειξη δύναμης βγαίνουν για σουλάτσο τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας στο Αιγαίο και όπως επεσήμανε το CNN Turk είναι μια “πρόβα πολέμου”. Φυσικά εναντίον της Ελλάδος, αφού από ότι φαίνεται χοντραίνει το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιχνίδι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Αγγλίας για τη διχοτόμηση του Αιγαίου προς υφαρπαγή του τεράστιου ορυκτού του πλούτου, που κρύβεται στα “σωθικά” του. 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Μια πολύδυναμική άσκηση στρατιωτικής ισχύος, η οποία θα διαρκούσε από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου και όλως περιέργως παρατάθηκε ως τις 8 Μαρτίου 2019. Και η ελληνική απάντηση, χαλαρή όπως πάντα. “Οι ελληνικές και κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις τίθενται σε επιφυλακή”.

Καματερός και Κοτζαογλάν…

Ωστόσο, επειδή η Ελλάδα δεν διαθέτει ηγέτες πατριώτες, οι οποίοι θα έστελναν στον αγύριστο τους Τούρκους, υπερασπιζόμενοι το εθνικό μας συμφέρον κι επειδή πολλά παράξενα συμβαίνουν στα Δωδεκάνησα, που ως τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, εμείς με σειρά άρθρων μου σας ενημερώνουμε ανελλιπώς με όλα τα περίεργα που συμβαίνουν εκεί. 

Έτσι λίγες ημέρες πριν ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός από του βήματος της Βουλής των Ελλήνων μας αναγγείλει προκλητικά ότι στα Δωδεκάνησα απαιτείται μια ανάλογη Συμφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως μας ενημέρωσαν, συναντήθηκε με την νέα Πρόεδρο του Οργανισμού Διαχείρισης Κτημάτων ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν. Η οποία όταν είχε αναλάβει τον Μάιο του 2018 είχε πει: «Προτεραιότητά μας η αποκατάσταση των μνημείων και η βοήθεια συνανθρώπων μας ανεξαρτήτως θρησκεύματος (;;;)». 

Αληθεύει λοιπόν, ότι η κ. Κοτζαογλάν παρακάλεσε τον κ. Καματερό να προσπαθήσει να επανυψωθεί ο μιναρές του Τζαμιού Defterdar στην πλατεία Ελευθερίας της νήσου Κω, κι ο οποίος είχε καταστραφεί από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017 και η απάντηση ήταν καταφατική;
Όμως εμείς να θυμίσουμε, ότι το Τζαμί Defterdar έχει κτισθεί επάνω σε Ορθόδοξο Χριστιανικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, τον οποίο είχαν ισοπεδώσει οι Χαριτζήδες Οθωμανοί.

Αλλά όπως επίσης μας καταγγέλλεται, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Μουσταφά Καϊμακτσί. Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τούρκων (;;;) Ρόδου - Κω και Δωδεκανήσων (ROİSDER), που ιδρύθηκε το 1996. Ο Καϊμακτσί ως πρόεδρος του ROİSDER υπερασπίζεται την τουρκική πολιτιστική ταυτότητα των “Τούρκων” των Δωδεκανήσων και κάνει εργασίες για να μην αφομοιωθούν. O καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί στις 31 Αυγούστου 2016 απελάθηκε από την Ελλάδα.

Πρώτα από όλα να υπενθυμίσουμε, ότι οι ολίγοι Οθωμανοί στην Κω και στη Ρόδο δεν είναι Τούρκοι και κατά καμιά έννοια δεν αποτελούν τουρκική μειονότητα και οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα προνόμια με τους Ορθόδοξους Έλληνες πολίτες. 

Κατά δεύτερον να ρωτήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό αν συναντήθηκε με τον Μουσταφά Καϊμακτσί και εάν ναι, για ποιον λόγο;

Ύποπτες συναντήσεις του κ. Τσίπρα στην Τουρκία;

Μας καταγγέλλεται επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με την λέκτορα Νεβάλ Κονούκ.
Η οποία στις 8 Φεβρουαρίου του 2010 – όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα Aksam - αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από την ίδια την Neval Konuk του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά (Marmara Üniversitesi) για τα “Οθωμανικά μνημεία” στην Ελλάδα με χρηματοδότηση του τουρκικού ΥΠΕΞ. Η έρευνα αυτή φέρεται να ανέδειξε 600 περίπου εναπομείναντα οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία θεωρούνταν από τους Τούρκους κατεστραμμένα. Στο δημοσίευμα αναφερόταν πως η ερευνήτρια ενήργησε “στα κρυφά σαν κατάσκοπος” («Bakanlık tarafından görevlendirilen Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Neval Konuk, adeta bir hafiye gibi Yunanistan’da adım adım Osmanlı eseri aradı»).

Έγινε αυτή η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού ή όχι;
Γιατί αν έγινε αυτή η συνάντηση, όπως και η προηγούμενη, θα πούμε ιδιαίτερα κομψά, ότι είναι ατιμωτικό Έλληνας Πρωθυπουργός να συναντάται με ανθρώπους που εκφράζουν αλυτρωτικές ιδέες και σκέψεις, που στρέφονται κατά του εθνικού συμφέροντος της Πατρίδος μας.
Και εναπόκειται να δούμε αν στο άμεσο μέλλον θα υλοποιηθεί το “πρόγραμμα” της κ. Νεβάλ Κονούκ.

Πάντα μας ενέπαιζε ο ΟΗΕ…

Μια πρόγευση των επικείμενων τουρκικών πολεμικών ενεργειών έλαβε ο ελληνισμός στα Στροβίλια της Κύπρου. Όπου εκεί, την 1η Φεβρουαρίου 2019 ο τουρκικός στρατός προκλητικότατα έθεσε υπό τον έλεγχό του τρεις κατοικίες Ελλήνων, λέγοντας ότι τώρα είναι πολίτες του ψευδοκράτους.
Τα Στροβίλια βρίσκονται στην Δερύνεια επαρχίας Αμμοχώστου και ένα μέρος του οικισμού βρίσκεται εντός της Βρετανικής (;;;) Βάσης Δεκελείας. Το υπόλοιπο μέρος του οικισμού βρίσκεται σε νεκρή ζώνη. 

Η αντίδραση της ελληνικής κυβερνήσεως στη νέα αθλιότητα της Τουρκίας, ήταν να διαμαρτυρηθεί στο ΟΗΕ. Τα ψηφίσματα του οποίου, για την κατοχή της Κύπρου μας, η Τουρκία να γράφει επί δεκαετίες στα παλαιότερα υποδήματά της. 

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ο ΥΠΕΞ μας Γιώργος Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ. Θέτοντας ο κ. Κατρούγκαλος το ζήτημα των παραβάσεων στα Στροβίλια.

Και βεβαίως η κ. Τζέιν Χολ Λουτ θα καθησύχασε τον Έλληνα ΥΠΕΞ – όπως γίνεται άλλωστε πάντα – την στιγμή που οι Τούρκοι λιθαράκι – λιθαράκι “χτίζουν τα δικαιώματά τους” στην Κύπρο.
Κλείνοντας, να επισημάνω καταγγελίες που κάνουν λόγο, για περίεργες έως ύποπτες κινήσεις υπαλλήλων διαφόρων ΜΚΟ που δρουν στην Ρόδο και την Κω – πάντα εναντίον των ελληνικών συμφερόντων – αλλά και στελεχών της πολυεθνικής δυνάμεως της Frontex.
Μετά ταύτα επανέρχομαι…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail