Φορτωμένος και πάνοπλος έφτασε ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ έξω από το Κάστρο των Ιπποτών

Freepen.gr - Στο νησί των Ιπποτών κατέπλευσε η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού ΑΗΤΤΗΤΟΣ, κλάσης Osprey HSY 56A δένοντας έξω από το κάστρο με το φωτογραφικό φακό του να χαρίζει όμορφες εικόνες. Η Κανονιοφόρος ΑΗΤΤΗΤΟΣ κατασκευάσθηκε και ενεργοποιήθηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά την 5 Αυγούστου 2004.Aπό την ενεργοποίησή της μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει πλήθος αποστολών, κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ασκήσεις του Στόλου, μεγάλης, μεσαίας και μικρής κλίμακας, καθώς και σε διμερή άσκηση στην Τυνησία (ΠΟΣΕΙΔΩΝ 05) μεταξύ Ελλάδας και Τυνησίας τον Ιούλιο 2005.Συγκεκριμένα έχει επιχειρήσει σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο σε αποστολές Επιτήρησης νήσων Ανατολικου Αιγαίου, "ΞΙΦΙΑΣ", Εφαρμογής Προληπτικής Ιατρικής καθώς και συνοδείας αγώνων (REGATA 04) αλλά και άλλες αποστολές.Πέραν των επιχειρησιακών απασχολήσεων έχει συμμετάσχει και σε εθιμοτυπικές εκδηλώσεις παρουσία του Πρωθυπουργού επί πλοίου (Κάρπαθος, Θεοφάνεια 2005), του Υ.ΕΘ.Α. (Καστελλόριζο, ευχές Νέου Έτους 2005) αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις.

Η Κανονιοφόρος ΑΗΤΤΗΤΟΣ ξεκινώντας ως ένα νεότευκτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει πλέον ξεκινήσει να γράφει τη δική της ιστορία με πλήθος επιτυχιών και θετικών σχολίων στο ενεργητικό της για τις συμμετοχές σε κάθε δραστηριότητα μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κεντρική απεικόνιση του θυρεού είναι η δυναμική φιγούρα της Κ/Φ ΑΗΤΤΗΤΟΣ (Ρ-268) εν πλω με μεγίστη ταχύτητα. Η Ελληνική Σημαία, που κυματίζει περήφανα στον ιστό, σύμβολο της αποστολής της να προβάλλει τα χρώματά της σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο και όπου κληθεί, αλλά και της υπεράσπισης του φυσικού της χώρου, δηλαδή των θαλασσίων συνόρων μας. Διάσπαρτα στο μπλε της θάλασσας νησιά του Αιγαίου, Ελληνικά μέρη που τιμά και την τιμούν όποτε σ' αυτά βρίσκεται για την ξεκούραση των πληρωμάτων της. Τέλος η πορεία της Ανατολική πάντα άγρυπνα να επιτηρεί και να "κοιτάζει" προς τον εχθρό, έτοιμη να αναλάβει δράση με πλήρη εικόνα της περιοχής που περιπολεί.


  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΟΙΟΥ

    Μέγιστο μήκος: 56,5 μ
    Μέγιστο πλάτος: 10 μ
    Μέγιστο βύθισμα: 3,6 μ
    Εκτόπισμα: 575 τόνοι
    Μέγιστη ταχύτητα: 22 κόμβοι
    Μέγιστη ακτίνα ενεργείας: 2000 ν.μ.
    Ενδιαιτήσεις: 71 άτομα
    Κύριες Μηχανές: Δύο Wartsila Diesel 16 V 25 2 X 5000 HP
    Γεννήτριες ισχύος: Τρείς DEMP / MAN , με ισχύ 3 X 184 Kwatt
    RHIB : Δύο Barracuda 7 μ, με 2Χ150 ΗΡ έκαστη (ταχύτητα 60 κόμβοι)

    ΟΠΛΙΣΜΟΣ

    1 OTOMELARA 3'' (76mm)/62
    1 OTOBREDA 40mm/70
    2 RHEIMENTALL 20mm
    16 ΝΑΡΚΕΣ MK 55
    ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ
    LIROD MK 2 / TV CAMERA (FC)
    MIRADOR TVT-IRT Camera, Laser Firing Mode
    VARIANT Air-Surface Radar
    BridgeMaster E (Decca) NAVRAD
    RL80C MARPA (Raytheon) NAVRAD
     p268new
    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
    ESM / DR 3000 SLW
    CHAFFS / SRBOC MK 36 (2X6)
    ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
    TACTICOS (SMCS) / LINK 11

    ΠΛΗΡΩΜΑ

    Αξιωματικοί: 7
    Υπαξιωματικοί: 43
    Ανδρες Ειδικών Δυνάμεων: 21

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail