Από το 1904 διαδήλωνουν οι Ελληνες για τη Μακεδονία

Το 1904 χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να σταματήσει η εξόντωση του ελληνικού στοιχείου από τους Βουλγάρους. Τόσο εθνικιστές ήμασταν πάντα. Η ελληνική κυβέρνηση μετά την ήττα του 1897 δεν αντέδρασε στα εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού.

Μελίνα Κονταξή

Οι Μακεδόνες ξεσηκώθηκαν κι απείλησαν με αυτοδικίες υποβοηθώντας την ελληνική κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί. Το αντιοθωμανικό αντάρτικο των κομιτατζήδων το οποίο κάποιοι δήθεν αντιφασίστες στηρίζουν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια της βίαιης προσάρτηση της Μακεδονίας στη Βουλγαρία. Το "ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη" προέκυψε ως αίτημα όταν είδαν ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Η εξόντωση του ελληνικού πληθυσμού, η προσπάθεια βίαιης αλλαγής της ταυτότητάς του άφηνε και αφήνει τους ψευτοευαίσθητους ανθρωπιστές αδιάφορους. Αντίθετα υποστηρίζουν τον αγώνα αυτονομιστών που συνεργαζόμενοι με τρίτες χώρες στρέφονται εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας την ώρα που ο μακεδονικός ελληνισμός βίωνε μια ουσιαστική εθνοκάθαρση από τους κατακτητές του για τρίτη φορά.

Ενδεικτικό είναι ότι τη δεύτερη φορά από τους 46. 000 Έλληνες της Μακεδονίας που εντοπίστηκαν σε στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων στη Βουλγαρία, 12. 000 δε γύρισαν ζωντανοί και κάποιοι μιλούν για πλειοψηφίες. Θα έπρεπε να ντρέπονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail