Πούτιν σε ΗΠΑ: Πριν κάνετε οτιδήποτε απλά υπολογίστε την ταχύτητα των πυραύλων μας!

EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να υπολογίσουν το εύρος πτήσεων και την ταχύτητα των ρωσικών όπλων αιχμής πριν λάβουν αποφάσεις που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τη Ρωσία.

Κατά την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ο Πούτιν δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλοί στην κυρίαρχη τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχουν εμμονή με την ιδέα της αποκλειστικότητας και της ανωτερότητάς τους έναντι του υπόλοιπου κόσμου».

"Είναι σίγουρα το δικαίωμά τους να σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορούν να κάνουν υπολογισμούς; Αναμφισβήτητα μπορούν ", δήλωσε ο Πούτιν. "Έτσι, ας υπολογίσουν την εμβέλεια και την ταχύτητα των προηγμένων συστημάτων όπλων μας" συμπλήρωσε.

"Αυτό είναι το μόνο που ζητάμε να κάνουμε - να κάνουμε τους υπολογισμούς πρώτα πριν να πάρουν αποφάσεις που ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόσθετες σοβαρές απειλές στη χώρα μας και ασφαλώς θα συνεπάγονται τα αντίμετρα της Ρωσίας", δήλωσε ο Πούτιν.

"Δεν μας ενδιαφέρει η αντιπαράθεση και δεν τη θέλουμε εξάλλου με μια τόσο παγκόσμια δύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες", είπε ο Πούτιν. "Ωστόσο, φαίνεται ότι οι εταίροι μας δε γνωρίζουν πόσο γρήγορα αλλάζει ο κόσμος και προς ποια κατεύθυνση πηγαίνε. Συνεχίζουν με την καταστρεπτική και προφανώς εσφαλμένη πολιτική τους".

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι μια τέτοια πολιτική «δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε εμείς που καλούμαστε να αποφασίσουμε».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail