Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία - Νέο κόμμα από τον Αχμέτ Νταβούτογλου

Freepen.gr - Ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είναι έτοιμος να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού κόμματος το οποίο θα συγκροτηθεί από τους πρώην σημαντικούς βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ανέφερε η εφημερίδα Sözcü.

Σύμφωνα με τη Sözcü, ο Νταβούτογλου θα προβεί σε ανακοίνωση για το νέο κόμμα μετά τις τοπικές εκλογές της 31ης Μαρτίου και το κόμμα θα συσταθεί επισήμως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Δεν έχει σημασία αν το AKP πάρει 35 τοις εκατό ή το 55 τοις εκατό [στις τοπικές εκλογές], εμείς χαράσσουμε το δρόμο μας», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Αντίθετα με τις προσδοκίες, ο πρώην πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δεν θα είναι μεταξύ των συνιδρυτών του νέου κόμματος, αλλά οι πρώην υπουργοί του ΑΚΡ, Αλί Μπαμπατζάν, Μεχμέτ Σιμσέκ και Νιχάτ Εργκούν, θα συμμετέχουν.

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα η τέως σύζυγος του Γκιουλ κατήγγειλε δολιοφθορά στο σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου πρώην προέδρου της Τουρκίας, ενώ ο ίδιος μετά από περίεργες επισκέψεις δεν είχε τελικά διεκδικήσει την προεδρία της χώρας στις τελευταίες εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι και ο ηγέτης του ΑΚΡ, μίλησε πρόσφατα για τη φημολογούμενη ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος, λέγοντας: "Φαίνεται ότι υπάρχουν μερικοί που δεν τους αρέσει η στέγη του ΑΚΡ και ψάχνουν για νέους χώρους για τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που δημιουργήσαμε μαζί, τώρα αλλάζουν τρένα".

Το ρεπορτάζ της Sözcü σημειώνει επίσης ότι το νέο κόμμα είναι σε επαφή με δέκα σημερινούς βουλευτές του AKP για να τους κερδίσει στο πλευρό του. Πάντως δε θα μας προξενήσει καμία εντύπωση αν ξαφνικά προκύψουν "κατηγορίες" για τα στελέχη και την ηγεσία του υπό σχηματισμό νέου κομμάτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail