Ιρακινός βουλευτής: Ο ηγέτης της Νταές ταξιδεύει ελεύθερα υπό την στρατιωτική προστασία των ΗΠΑ!

Freepen.gr - Ένας ιρακινός βουλευτής δήλωσε την Τετάρτη ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού κράτους (Daesh) Abu Bakr Al-Baghdadi ταξιδεύει ελεύθερα "υπό την στρατιωτική προστασία των ΗΠΑ" στην έρημο του δυτικού Ιράκ.

«Ο ηγέτης του IS [Daesh] Baghdadi βρίσκεται στη δυτική έρημο στην επαρχία Anbar υπό την προστασία των στρατιωτών των ΗΠΑ ... Ταξιδεύει μεταξύ του Ιράκ και της Συρίας που προστατεύονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο ιρακινός βουλευτής Χασάν Σάλεμ,σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου El-Nashra.

Ο Σάλεμ υποστήριξε ότι η στήριξη του ηγέτη του ισλαμικού κράτους παρέχεται από την αεροπορική βάση Ayn al-Asad, όπου επί του παρόντος αναπτύσσονται στρατεύματα των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "υποστήριξαν τον Baghdadi εν μέσω ανησυχιών για την πιθανή έγκριση ενός νομοσχεδίου που εκδιώκει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ.

Ο βετεράνος δημοσιογράφος Elijah Magnier ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Baghdadi  πιστεύεται ότι κρύβεται στην τελευταία περιοχή του Ισλαμικού Κράτους στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη.

Αναφερόμενος σε Ιρακινό διανοούμενο, ο Magnier δήλωσε ότι ο ηγέτης του ISIS πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένος στην κοιλάδα του ποταμού Euphrates, καθώς οι Ιρακινοί αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών που έχουν ενσωματωθεί στις τρομοκρατικές τάξεις έχουν παράσχει πληροφορίες στη Βαγδάτη σχετικά με τον τόπο της Βαγδάτης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail