Οταν το ηθικό χρέος είναι στην πραγματικότητα τραπεζικό χρέος

Μέσα σε 4 χρόνια το "ηθικό πλεονέκτημα" του πασοκοποιημένου σύριζα, του θλιβερού κόμματος-μεταλλαγμένου πόκεμον της πολιτικής ζωής, έγινε "όλοι τα ίδια σκ...α είμαστε". Αυτό τουλάχιστον μέσες άκρες άφησε να εννοηθεί φιλοκυβερνητικό (όσο δεν πάει άλλο) site αναρτώντας σελίδες επι σελίδων με τα ποσά που χρωστάνε οι εθνοπατέρες κάθε κόμματος.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η μόνη διαφορά που μπόρεσε να βρεί και να γράψει ο δημοσιογράφος είναι οτι οι βουλευτές του Σύριζα αν και περισσότεροι χρωστάνε λιγότερα από αυτούς της ΝΔ. Φυσικά δεν πρόσθεσε και τους "ανεξάρτητους" δανειολήπτες-βουλευτές που χρωστάνε τεράστια ποσά και στηρίζουν το κυβερνών κόμμα ψηφίζοντας και υπογράφοντας ότι κι αν φέρει στη βουλή ακόμα και χαρτοπετσέτες για να μην πω κάτι πιο βαρύ.

Ομως το θέμα δεν είναι ποιος χρωστάει περισσότερα για να τον ψηφίσουμε, το θέμα είναι πώς ακριβώς ένας που χρωστάει τεράστια ποσά, ένας που μέχρι να γίνει βουλευτής τον έπαιρναν κάθε 5 λεπτά οι εισπρακτικές, έχει καθαρό μυαλό αλλά και συνείδηση για να κυβερνήσει.

Γιατί να πιστέψει κάποιος ψηφοφόρος οτι ο βουλευτής του, ήθελε να προσφέρει στο λαό και δανείστηκε για τις προεκλογικές εκστρατείες του, ή ακόμα χειρότερα ,αφού έζησε ζωή χλιδάτη με δανεικά χρήματα, τώρα μπορεί να διαχειριστεί τις τύχες μας.

Γιατί να πιστέψει κάποιος ψηφοφόρος οτι ο καταχρεωμένος βουλευτής του κόμματός του, έχει αγαθές προθέσεις και δεν είναι έτοιμος να κραυγάσει αντί του "αέρα" να φύγουν τα μνημόνια και οι δανειστές," ναι σε όλα" δηλαδή "π@@@να όλα.." αρκεί να του κουνήσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα.

Γιατί να πιστέψει κάποιος οτι πείστηκαν απο την (ποιά αλήθεια) ιδεολογία της "πρώτης φοράς αριστεράς" (τρομάρα της) όσοι καταχρεωμένοι βουλευτές, όψιμα, απο άλλα κόμματα έσπευσαν να τη στηρίζουν;

Είμαι μηχανικός, του ΤΣΜΕΔΕ, πλήρωσα κερατιάτικα χρόνια τη συμμετοχή του στην Τράπεζα Αττικής, είδα τα αποθεματικά του ταμείου μου να εξαϋλώνονται απο διοικήσεις που αντί να καθήσουν στο σκαμνί έγιναν πρωτοκλασσάτοι πολιτικοί, το ΤΣΜΕΔΕ να γίνεται ΤΜΕΔΕ και να χάνει την περιουσία του, την Τράπεζα Αττικής να γίνεται κομματικό εργαλείο με "αριστερό πρόσημο" και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός.

Το πάρτυ που έγινε στις τράπεζες εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, δεν υπήρχε πιθανότητα να το δεί κανείς ούτε σε τράπεζες της Σομαλίας, της Σουαζιλάνδης και της Ουγκάντα.

Ο Πολάκης ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Όμως με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, φτάσαμε στο σημείο του παραμυθιού, που ο βασιλιάς περπατάει ντυμένος μόνο με το ηθικό του πλεονέκτημα και ένα παιδί απο κάτω φωνάζει: Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Μόνο γυμνός ξεβράκωτος. Ιδιος και χειρότερος απο τους προηγούμενους μνημονιακούς αρλεκίνους.

Πήρα χθές το πρωί την Τράπεζα Αττικής και ζήτησα ενα δάνειο σαν του Πολάκη, επειδή όπως διαφημίζει έχει ειδικά δάνεια για μηχανικούς και γιατρούς. Η υπάλληλος στην αρχή γέλασε, αλλά στη συνέχεια σοβαρεύτηκε πολύ γρήγορα οταν της είπα οτι δεν αστειεύομαι, και έδωσα τα στοιχεία μου.

Μου είπε λοιπόν οτι δεν γνώριζε ποιο τραπεζικό προϊόν ήταν αυτό που είχε πάρει ο Πολάκης αλλά το μικρότερο επιτόκιο που θα μπορούσα να πάρω ήταν για στεγαστικό δάνειο. (Μεταξύ μας θα ήταν αστείο κάποιος που έχει ήδη 2 φορές υποθήκη το ακίνητό του για ποσό μεγαλύτερο της αντικειμενικής αλλά και της πραγματικής του αξίας, να ζητήσει στεγαστικό, υποθηκεύοντάς το για τρίτη φορά αλλά ας (είναι).

Ξέρετε πόσο είναι το επιτόκιο για 15 χρόνια στεγαστικού δανείου; 5.8%-6.1% Τα υπολόγισα λοιπόν και η μηνιαία δόση βγαίνει λίγο παραπάνω απο 880 ευρώ το μήνα ενώ το συνολικό ποσό αποπληρωμής (προσέξτε δεν έβαλα τα έξτρα τραπεζικά έξοδα) για 100.000 ευρώ είναι 150.000 ευρώ.

Αν πάλι το δάνειο δεν είναι στεγαστικό αλλά προσωπικό, καταναλωτικό το επιτόκιο ανεβαίνει ακόμα παραπάνω.

Πολάκη, ενα πράγμα καταλαβαίνω απο την όλη ιστορία, ή οτι σε πιάσανε κορόιδο και σε γδύσανε κανονικά οι τραπεζίτες, ή οτι εσύ και το υπόλοιπο πολιτικό σινάφι σου μας έχετε πιάσει μα@@κες εδώ και χρόνια και μας γδέρνετε, μέχρι το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.

Ειδικά εσείς οι τελευταίοι, το πολιτικό τσίρκο που κυβερνάει αυτή τη χώρα την τελευταία 4ετία, όχι μόνο αποδειχθηκατε οι χειρότεροι μνημονιακοί, αλλά κατάφερατε να ξεπλύνετε και τους προηγούμενους ωστε αντί ως κατηγορούμενοι σε ειδικά δικαστήρια να φαντάζουν νέοι σωτήρες.

ΥΓ. ¨Εχω εδώ στο facebook διάφορους επιτήδειους Γκανέζους "τραπεζίτες" που συνωστίζονται ποιός να με πρωτοδανείσει με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τους είπα , θέλω ένα δάνειο σαν του Πολάκη. Ακόμα γελάνε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail