Ποιο είναι το σωστό επιχείρημα απέναντι στη θεωρία της μακεδονικής μειονότητας

Το επιχείρημα απέναντι στους ισχυρισμούς των Σκοπιανών και των υπερασπιστών τους δεν μπορεί να είναι το ότι η συμφωνία των Πρεσπων δεν αναγνωρίζει μακεδονική μειονότητα. Όταν ισχυρίζονται ότι υπάρχει καταπιεσμένη μειονότητα και συ απαντάς πως υπογράψαμε συμφωνία που λέει ότι δεν υπάρχετε, αυτοί φαίνονται ως θύματα και συ ως ηλίθιος.

Η απάντηση πρέπει να επικεντρωθεί στο ότι δεν υπάρχει ιστορικά Μακεδονικό έθνος, πως επρόκειτο για ένα βουλγάρικο κατασκεύασμα όταν είδαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να προσαρτηθεί άμεσα η Μακεδονία στη Βουλγαρία και το γεγονός πως οι πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία δεν έκαναν τη Μακεδονία ελληνική αλλά ενίσχυσαν την ισχυρή προϋπάρχουσα βάση.

Η Μακεδονία δεν απελευθερώθηκε το 1922 αλλά με τους Βαλκανικούς. Είναι επίσης εξίσου σημαντικό να τονιστεί ο ηρωισμός των Μακεδόνων σλαβόφωνων και μη, που άντεξαν κατοχές και εθνοκαθαρσεις οι οποίοι δεν πούλησαν ποτέ την ταυτότητά τους καθώς επίσης και ο ρόλος των κομιτατζήδων, των Βουλγαροφασιστων της Οχράνα και των αυτονομιστών.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail