Η Ρωσία δοκίμασε την τορπίλη της αποκάλυψης (Ποσειδών)

Freepen.gr - Στις 20 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε ένα βίντεο όπου αναφέρει ότι το νέο υποβρύχιο drone άρχισε δοκιμές σε θαλάσσιες σειρές. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το νέο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα (UUV), γνωστό και ως Ποσειδών, έχει ξεκινήσει επιτυχώς δοκιμές στη θάλασσα.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε την Τετάρτη: «Οι δοκιμές του υποθαλάσσιου drone Ποσειδώνας στη θάλασσα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Το προσωπικό του υποβρυχίου, που μετέφερε την τορπίλη, έκανε επίσης σε εκπαίδευση".

Στα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, μια πηγή της αμυντικής βιομηχανίας είπε επίσης ότι η δοκιμή της μονάδας πυρηνικής ενέργειας της UUV ήταν σε εξέλιξη στη θάλασσα. Η πηγή παρατήρησε επίσης ότι ο αντιδραστήρας έχει εγκατασταθεί στο κύτος του οχήματος λειτουργίας.

"Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη θάλασσα της μονάδας ισχύος του μη επανδρωμένου οχήματος, επιβεβαιώθηκαν οι προηγουμένως δηλωμένες προδιαγραφές της απεριόριστης εμβέλειας χρήσης και ταχύτητας άνω των 200 χιλιομέτρων", ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σύμφωνα με το ΤΑΣΣ δύο υποβρύχια που θα ενταχθούν στον Στόλο του Ειρηνικού θα φέρουν τις τορπίλες Ποσειδών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail