Δεν πίστευε αυτά που άκουγε δανειολήπτης ζητώντας δάνειο 3.000 ευρώ από τράπεζα στην Κρήτη

niekverlaan / pixabay
Freepen.gr - Την παρακάτω ιστορία μας έστειλε ένας αναγνώστης της Freepen.gr από το Ρέθυμνο της Κρήτης μετά τη δημοσίευση του κειμένου του κ. Στέλιου Φενέκου όταν σε υποψήφιο δανειολήπτη της ΕΤΕ ζητήθηκε ισόποσο του αιτούμενου δανείου πόσο να μπει σε κατάθεση. Ο Δ.Σ. από το Ρέθυμνο μας έστειλε τη δική του εμπειρία από τράπεζα της Κρήτης. Όπως φαίνεται οι τράπεζες δεν επιθυμούν πλέον ακίνητα και αναζητούν εγγυήσεις σε ρευστό:

Αγαπητοί φίλοι, μόλις διάβασα το άρθρο σας: Πραγματικός διάλογος μεταξύ δανειολήπτη και Εθνικής. Θα ήθελα να σας γράψω και για την δική μου εμπειρία με την ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ (κατάστημα Ρεθύμνου). Περίπου στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018 έμεινα άνεργος διότι η επιχείρηση όπου είχα ξεκινήσει να εργάζομαι μας άφηνε απλήρωτους, έχοντας τρία παιδιά και τα έξοδα να τρέχουν βρέθηκα (και βρίσκομαι ακόμη) σε πολύ δύσκολη θέση. 

Αποφάσισα να απευθυνθώ στην τράπεζα στην οποία διατηρώ το λογαριασμό μισθοδοσίας μου. Στην σύντομη συζήτηση που είχα με τη διευθύντρια της εξήγησα ότι την καλοκαιρινή σεζόν (7 μήνες) εργάζομαι ως ξεναγός και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου κάνω όποια δουλειά βρω ώστε να συντηρήσω την οικογένειά μου, της εξήγησα ακόμη πως ο εργοδότης μου ως ξεναγός είναι επίσης πελάτης του ίδιου καταστήματος και μπορεί να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου, της έδωσα επίσης το εκκαθαριστικό στο οποίο φαίνονται μόνο τα έσοδα της γυναίκας μου διότι τις προηγούμενες δύο χρονιές ήμουν ελ. επαγγελματίας και δεν είχα έσοδα (για αυτό εξάλλου έκλεισα την επιχείρηση). 

Ζητησα λοιπόν από την τράπεζα το ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟΝ των ΤΡΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (3000) ΕΥΡΩ. Ώστε να καλύψω τα έξοδα μου έως ότου ξεκινήσει η σεζόν (τέλος Μαρτίου).

Η διευθύντρια με ρώτησε αν έχω καταθέσεις σε κάποια τράπεζα, της είπα ότι αν είχα καταθέσεις δεν θα έψαχνα για δάνειο, με ρώτησε αν γνωρίζω κάποιον που να έχει μετρητά ώστε να τα δώσει για εγγύηση, της απάντησα πως πάλι δε θα χρειαζόταν να έρθω στην τράπεζα διότι θα μπορούσα να τα δανειστω απ'ευθείας και να γλιτώσω τους τόκους, καθώς λοιπόν έβλεπα πως το δάνειο απομακρύνεται της έδωσα ΤΡΙΑ συμβόλαια χωραφιών που κατέχω τα οποία είναι πεντακάθαρα (Δεν χρωστώ πουθενά) ώστε να τα βάλω υποθήκη. Μου είπε ότι δεν ενδιαφέρουν την τράπεζα και πως καλά είναι να ψάξω κάποιον που να έχει μετρητά ώστε να εγγυηθεί. Η τελευταία της κουβέντα ήταν: Μην στεναχωριέσαι θα βρεις μια λύση. (της είχα βλέπεις εξηγήσει πως στο σπίτι έχουμε μείνει με 95€ (ενενήντα πέντε). 

Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνετε ώστε να εκφράσω τα παράπονα μου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail