Η Συνθήκη των Πρεσπών θα καταρρεύσει - Το βίντεο που διακινεί ο ηγέτης του VMRO

Freepen.gr - Αρκετά αμφίβολο είναι το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών αφού το VMRO-DPMNE και ο επικεφαλής του, Χριστιάν Μικόσκι διατηρούν σκληρή ρητορική ζητώντας επίμονα εκλογές. Επιπλέον έχουν στη φαρέτρα τους το όπλο της μη υπογραφής από τον πρόεδρο Ιβανόφ.

Φυσικά η ζημιά για την Ελλάδα είναι αμφίβολο αν θα περιοριστεί όταν από μόνη της θα έχει βγάλει τα μάτια της αναγνωρίζοντας μια χώρα με όνομα Μακεδονία έστω και βόρεια, καθώς επίσης γλώσσα και ταυτότητα.

«Το VMRO-DPMNE ζητά επίμονα πρόωρες γενικές εκλογές μαζί με τις προεδρικές εκλογές που αναμένονται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, προκειμένου να τερματιστεί η ήττα, η διαφθορά και το έγκλημα που σχετίζονται με την κυβέρνηση Ζάεφ. Μαζί με τον Ντιμιτρόφ ταπείνωσαν τον μακεδονικό λαό με τη συνθηκολότητά τους. Εγκατέλειψαν κάθε τι μακεδονικό. Το VMRO-DPMNE θεωρεί ότι αυτή η συνθήκη είναι απαράδεκτη, καθώς υπονομεύει τα ίδια τα θεμέλια της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» γράφει ο Μικόσκι σε βίντεο που ανήρτησε.

Το βίντεο είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα. Στο πρώτο παρουσιάζει αθλητικές επιτυχίες τόσο της ομάδας μπάσκετ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ του 2011, όταν η χώρα κατέλαβε την τέταρτη θέση. Παρουσιάζει επίσης σκηνές από το Τσάμπιονς Λιγκ χάντμπολ που κέρδισε η Βαρντάρ το 2017. Η λέξη «Macedonia» ακούγεται αρκετές φορές από τους παρουσιαστές. Ξαφνικά το βίντεο γίνεται μαυρόασπρο, παρουσιάζεται η υπογραφή στις Πρέσπες και παρουσιαστές σε διάφορα ξένα κανάλια να μιλούν για «Βόρεια Μακεδονία».

«Παρά όλη την πίεση που ασκείται εναντίον μας, είμαστε περήφανοι αυτοαποκαλούμενοι ως Μακεδόνες», καταλήγει το βίντεο.



Εσείς είδατε στην Ελλάδα η αξιωματική αντιπολίτευση να υπερασπίζεται δυναμικά και με αντίστοιχες εμπνεύσεις την αληθινή Μακεδονία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail