Ο ένας αναχαίτισε τον άλλο σε Βαλτική Θάλασσα και Κόλπο της Φινλανδίας - Βίντεο

Freepen.gr - Σύμφωνα με ανακοίνωσης της Φινλανδικής Πολεμικής Αεροπορίας ένα F / A-18 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει δύο ρωσικά Su-27 στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τον Κόλπο της Φινλανδίας την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου περίπου στις 11:30 π.μ.

Η φινλανδική Πολεμική Αεροπορία, ως αρχή εδαφικής επιτήρησης της Φινλανδίας, διέταξε να απογειωθεί ένα F / A-18 Hornet για να εντοπίσει και να φωτογραφίσει τα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που παρατηρούνται στον διεθνή εναέριο χώρο στην περιοχή του εναέριου χώρου της Φινλανδίας.

Σημειωτέον ότι ο εναέριος χώρος της Φινλανδίας δεν παραβιάστηκε.

Η Ρωσία, με τη σειρά της, ανέφερε ότι το ρωσικό κέντρο ελέγχου του εναέριου χώρου εντόπισε  σουηδικό αεροσκάφος αναγνώρισης πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα κοντά στα ρωσικά σύνορα, προσθέτοντας ότι ένα ρωσικό Su-27 ενεπλάκη προς αναχαίτιση.

"Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού προσέγγισε σε ασφαλή απόσταση από ένα ιπτάμενο αεροσκάφος, το αναγνώρισε ως ένα αναγνωριστικό αεροπλάνο Gulfstream της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο πέταξε χωρίς ενεργοποιημένο αναμεταδότη", ανέφερε το τμήμα πληροφόρησης και μαζικών επικοινωνιών του ρωσικού υπουργείου άμυνας δημοσιεύοντας επίσης το ακόλουθο βίντεο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail