Τέλος τα Mig-29 και πάει για οκτώ F-16 Block 70 του κουτιού η Βουλγαρία

Freepen.gr - Το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε το σχέδιο της κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αγορά οκτώ νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16V σε συμφωνία ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Η αμερικανική πρεσβεία χαιρετίζει την απόφαση που έλαβε σήμερα η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απόκτηση νέων αεροσκαφών F-16 Block 70 από την Lockheed Martin", ανέφερε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σόφια.

Τα νέα αεροσκάφη θα αντικαταστήσουν τα γηραιότερα ΜiG-29 της Βουλγαρίας.

Σχεδόν 130 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του σχεδίου της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ενώ 84 καταψήφισαν κατηγορώντας το υπουργικό συμβούλιο για παραβίαση των κανόνων προσφορών.

Η Βουλγαρία είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στα σουηδικά Gripen της Saab και τα μεταχειρισμένα ιταλικά Eurofighters εκτός από τα μαχητικά F-16V της Lockheed Martin.

Το υπουργείο άμυνας είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται πρόσθετες άδειες και συμφωνίες για να προμηθεύσουν τα σχέδια πολέμου με τα απαραίτητα όπλα και άδειες, σε αντίθεση με τις προσφορές από τη Σουηδία και την Ιταλία.

"Η προσφορά των ΗΠΑ υπερβαίνει τον προϋπολογισμό κατά 300 εκατομμύρια ευρώ (174 εκατομμύρια δολάρια). Οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να διαρκέσουν τέσσερις μήνες, ενώ η πρώτη συνάντηση αναμένεται στις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα ", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας κ. Krasimir Karakachanov.

"Από εδώ και πέρα ​​υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να διευκρινίσουμε - ημερομηνίες παράδοσης, συντήρηση, παράδοση ανταλλακτικών", πρόσθεσε ο υπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail