Το Fatih τρυπάει στην Ανατολική Μεσόγειο έξω από την Αττάλεια - Οι πρώτες φωτογραφίες

Freepen.gr - Ο δημοσιογράφος Andrew Hopkins του TRT World και ανταποκριτής ξένων μέσων στην Τουρκία βρέθηκε για τρεις ημέρες για τις ανάγκες εντός ντοκιμαντέρ πάνω στο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, Fatih. Το πλοίο επί του παρόντος βρίσκεται στα ανοικτά της Αττάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει γεώτρηση σε βάθος 5.500 μέτρων.

Το Fatih βρίσκεται στην περιοχή από τα τέλη του Νοεμβρίου του 2018. Πρόκειται για το πρώην Deep Sea Metro 2, το οποίο αρχικά είχε ξεκινήσει να ναυπηγείται για λογαριασμό ελληνικών συμφερόντων. Ωστόσο η παράδοση του μαζί με το Deep Sea Metro 1 στις αρχές της δεκαετίας συνέπεσε με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, τα πλοία έμειναν ανενεργά και πουλήθηκαν. Το 2015 ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου αποτραβήχθηκαν από την επένδυση ενώ το 2017 το δεύτερο πλοίο αγοράστηκε από την Turkish Petroleum.

Ο Andrew Hopkins ανέβασε τις σχετικές φωτογραφίες στο Twitter (@achopkins1)






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail