Drones "βομβάρδισαν" αρουραίους με σφαιρίδια δηλητηρίου στα νησιά Γκαλαπάγκος!

 (image: Futurism)
Freepen.gr - Χιλιάδες αρουραίοι που έκαναν την εμφάνισή τους στα νησιά Γκαλαπάγκος του Ισημερινού εξολοθρεύθηκαν με τη βοήθεια drones που έριξαν δόλωμα με δηλητήριο σε δύο μικρά νησιά. Η τακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε για την εξάλειψη των τρωκτικών καθώς προκαλούσαν εκτεταμένη βλάβη στα ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Τα Drones επιλέχτηκαν ως λύση, επειδή ήταν μια φθηνότερη, ασφαλέστερη και ευκολότερη επιλογή από τη διάδοση του δόλωματος με το χέρι στο εξαιρετικά τραχύ έδαφος του νησιού των 184 εκταρίων, σύμφωνα με ένα επιστημονικό περιοδικό.

Δύο UAVs με έξι ρότορες ικανά να μεταφέρουν έως και 20 κιλά δόλωμα για 15 λεπτά άρχισαν να ρίχνουν δόλωμα με δηλητήριο αρουραίων γύρω από το νησί North Seymour και μια κοντινή νησίδα που ονομάζεται Mosquera στις 12 Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού συνεργάστηκε με την Island Conservation, αμερικανική μη κερδοσκοπική οργάνωση, για να ρίξει 44 κιλά σφαιριδίων δηλητηρίου για αρουραίους ανά ταξίδι. Τα αεροσκάφη ξεκινούσαν από μια βάρκα κοντά στο νησί και πετούσαν αυτόνομα κατά μήκος μιας προ-προγραμματισμένης διαδρομής, ρίχνοντας σφαιρίδια. Συνολικά 6,600 λίβρες (3.000 κιλά) δηλητήριο αρουραίων παρήχθησαν για την εξάλειψη, σύμφωνα με το Futurism.

Το μισό του Βόρειου Seymour αντιμετωπίστηκε χρησιμοποιώντας τα drone ενώ στο άλλο μισό διασκορπίστηκε δηλητήριο από ανθρώπους .

Η ομάδα σκοπεύει να προχωρήσει και σε ένα δεύτερο γύρο πτήσεων με drones που θα ρίξουν δολώματα μέσα σε λίγες εβδομάδες ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθεί τη δραστηριότητα των αρουραίων στο νησί για δύο χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail