Χαστούκι της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο: Απορρίπτουμε την πρόσκληση για συμμετοχή!

Freepen.gr - Η Συρία έλαβε πρόσκληση για την οικονομική σύνοδο κορυφής του Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (LAS) στη Βηρυτό από τον πρόεδρο του Λιβάνου Michel Aoun, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει στο φόρουμ.

Ο Πρεσβευτής της Συρίας στον Λίβανο, Αλί Αμπντούλ-Κέριμ, δήλωσε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό κανάλι του Al Mayadeen, ότι η Δαμασκός πιστεύει πως ο Αραβικός Σύνδεσμος "δεν έχει ξεφύγει από την εσφαλμένη προσέγγισή του στις εξελίξεις στη Συρία".

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε τη συμμετοχή της Συρίας το Νοέμβριο του 2011 εν μέσω του εμφυλίου πολέμου που είχε κατακλύσει τη χώρα. Τα περισσότερα από τα αραβικά έθνη είχαν ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους από την πρωτεύουσα της Δαμασκού και εντάχθηκαν στο οικονομικό μποϊκοτάζ ενάντια στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και πολλά άλλα κράτη παρείχαν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια σε στρατιωτικές ομάδες που πολεμούσαν την κυβέρνηση Ασαντ.

Ο Πρέσβης Αμπντούλ-Κερίμ τόνισε ότι η Συρία «πέτυχε στρατιωτική και πολιτική νίκη, ενώ τα σχέδια των δυτικών και αραβικών κρατών απέτυχαν».

Το τελευταίο διάστημα και μετά την επαναλειτουργία των πρεσβειών των ΗΑΕ και του Μπαχρέιν υπήρχε έντονη η πληροφόρηση πως επίκειται άμεσα πρόσκληση στη Συρία για επιστροφή στο Σύνδεσμο Αραβικών Κρατών. Ωστόσο η Συρία κρατώντας την αξιοπρέπειά της απέρριψε την πρόσκληση ενθυμούμενη τις λεπτομέρειες του αιματηρού πολέμου και τα λάθη αρκετών χωρών που ακόμη συνεχίζονται απέναντί της. Βλέπε Ελλάδα να μαθαίνεις!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail