Κούρδοι κατέλαβαν τουρκική στρατιωτική βάση και την έκαναν γης μαδιάμ! Το έβαλαν στα πόδια οι στρατιώτες

Freepen.gr - Η οργή του λαού της περιοχής Behdinan στο νότιο Κουρδιστάν, στο βόρειο Ιράκ, εξαιτίας των επιθέσεων του τουρκικού κράτους αυξάνεται. Οι Κούρδοι εξανέστησαν ύστερα από την τελευταία επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις πολίτες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στις 23 Ιανουαρίου 2019.

Οι διαδηλωτές κατέλαβαν την τουρκική βάση

Σύμφωνα με διάφορες τοπικές πηγές του πρακτορείο ANF, οι διαδηλωτές στο Sheladize προχώρησαν στην τουρκική βάση στην περιοχή τους και κατόρθωσαν να καταλάβουν την περίμετρο παρά την προσπάθεια των δυνάμεων της Asayish να τους αποτρέψουν. Ωστόσο το κάζο των Τούρκων δεν σταματά εδώ αφού σύμφωνα με τις πηγές μια ομάδα Τούρκων στρατιωτών τέθηκε υπό κράτηση από τους θυμωμένους διαδηλωτές.



Το ΑΝF μεταδίδει ότι οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην τουρκική βάση, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, σκηνών, εμπορευματοκιβωτίων και άλλων οχημάτων.



Φοβούμενοι τις άγριες διαθέσεις των διαδηλωτών, οι Τούρκοι στρατιώτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους ενώ το πλήθος συνεχίζει να διαμαρτύρεται. Ο λαός απαιτεί από τον τουρκικό στρατό να εγκαταλείψει την περιοχή του Κουρδιστάν.

Φωτογραφίες ANF
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail