Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για Τουρκία: Μπορεί να σας ανατινάξουν ή να συλληφθείτε χωρίς λόγο!

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε την Τετάρτη τους Αμερικανούς πολίτες και κατοίκους της χώρας να "επανεξετάσουν πιθανό ταξίδι τους στην Τουρκία λόγω τρομοκρατίας και αυθαίρετων συλλήψεων", προειδοποιώντας τους να μην ταξιδεύουν στις τουρκικές επαρχίες κοντά στα συριακά και ιρακινά σύνορα λόγω αυξημένου κινδύνου.

"Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν πιθανές επιθέσεις στην Τουρκία. Οι τρομοκράτες μπορεί να επιτεθούν με μικρή ή καθόλου προειδοποίηση, με στόχο τις τουριστικές τοποθεσίες, τους κόμβους μεταφοράς, τις αγορές / εμπορικά κέντρα, τις εγκαταστάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα ξενοδοχεία, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, τους χώρους λατρείας, τα πάρκα, τις μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, κοινόχρηστους χώρους. Τουρίστες από δυτικά κράτη έχουν ήδη στοχοποιηθεί από τρομοκράτες για απαγωγή και δολοφονία", ανέφερε η προειδοποίηση.

Ο Serkan Gölge, πρώην επιστήμονας της NASA με διπλή υπηκοότητα, και τοπικοί υπάλληλοι της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ έχουν φυλακιστεί για κατηγορίες τρομοκρατίας στην Τουρκία.

Το συμβουλευτικό γραφείο του Υπουργείου Εξωτερικών ταξινόμησε επίσης περιοχές κοντά στα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ ως:

"Επίπεδο 4: Να μην ταξιδεύετε εκεί.

Μην ταξιδεύετε κοντά στα σύνορα Τουρκίας / Συρίας και Τουρκίας / Ιράκ λόγω της συνεχιζόμενης απειλής εμφύλιου πολέμου και επιθέσεων τρομοκρατικών ομάδων. Η τρομοκρατία περιλαμβάνει βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, ενέδρες, παγιδευμένα αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, καθώς και απαγωγές για λύτρα, πυροβολισμούς, οδοφράγματα και βίαιες διαδηλώσεις σε αυτές τις περιοχές".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail