Ένα ακόμη βήμα για τη Μεγάλη Αλβανία - Το Κοσσυφοπέδιο απέκτησε τελωνείο στο Δυρράχιο!

Freepen.gr - Μετά την κατάργηση του ελέγχου στα σύνορα Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, ήρθε η σειρά για το επόμενο βήμα στα σχέδια υλοποίησης της Μεγάλης Αλβανίας. Σήμερα, στο λιμάνι του Δυρραχίου (Durres), πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι η τελετή έναρξης των τελωνείων του Κοσσυφοπεδίου στο λιμάνι, αναφέρει η telegrafi.com.

Σε αυτή την τελετή από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου έδωσαν το "παρών": ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φατμίρ Λιμάι, ο υπουργός Οικονομικών Μπερέ Χάμζα και ο αρχηγός του Τελωνείου του Κοσσυφοπεδίου Μπαχρί Μπερίσα.

Αυτή ήταν μια μακροχρόνια δέσμευση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία το 2009 επί πρωθυπουργίας Σαλί Μπερίσα είχε υποσχεθεί ότι το λιμάνι του Shengjin θα ήταν πλήρως λειτουργικό για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά μέχρι σήμερα εκκρεμούσε η υλοποίησή της.

Τελικά σήμερα η κυβέρνηση Ράμα παραχώρησε χώρο στο λιμάνι του Δυρραχίου.


Αυτό αναμένεται να διευκολύνει το εμπόριο, την ταχεία κίνηση των εμπορευμάτων και των επιβατών. Επίσης θα μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων, καθώς και να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας και των δύο χωρών.

Επί της ουσίας όμως το Κοσσυφοπέδιο αποκτά πλέον πύλη εισόδου-εξόδου στην Αδριατική Θάλασσα στα 140 χλμ από τη μεθοριακή πόλη του Πρίζρεν και στα 125χλμ από τα σύνορα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail