Η Αλβανία επιδοτεί πλέον κάθε νεογέννητο ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης!

Freepen.gr - Από 1/1/2019 το αλβανικό κράτος χορηγεί ένα μπόνους για κάθε νεογέννητο έσοδο για την εγγραφή των μωρών σε κάθε μητρότητα. Τη σχετική δήλωση έκανε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Ogerta Manastirliu στο περιθώριο της επίσκεψής της σε μαιευτήρια των Τιράνων όπου από τα μεσάνυχτα έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 14 γεννήσεις.

Το επίδομα θα χορηρείται άμεσα υπό την προϋπόθεση πως το παιδί έχει εγγραφεί στο ειδικό ληξιαρχικό γραφείο που λειτουργεί σε κάθε μαιευτήριο.

Το πρώτο παιδί γεννήθηκε στο μαιευτήριο "Queen Geraldine", 1 λεπτό μετά τα μεσάνυχτα. Ενώ το πρώτο μωρό στο Koco Gliozheni Maternity γεννήθηκε στις 12:02 και είναι το τρίτο παιδί ενός ζευγαριού από τα Τίρανα που θα πληρωθεί 120.000 Lekë.

Από τώρα και στο εξής, η νέα κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είναι να υποστηρίζει νέες οικογένειες, με την καταβολή ενός εφάπαξ επιδόματος που χορηγείται σε κάθε οικογένεια, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με το panorama.com.al η πληρωμή για τη γέννηση του πρώτου παιδιού είναι 40.000 Lekë.
Για το δεύτερο παιδί 80 χιλιάδες Lekë. Για το τρίτο, τέταρτο και κάθε επόμενο παιδί, το επίδομα ανέρχεται σε 120.000 Lekε ανά παιδί.

40.000 Lekë αντιστοιχούν σε περίπου € 292,00 τα οποία όμως έχουν πολύ μεγαλύτερη αγοραστική αξία στην Αλβανία.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail