Σημεία των καιρών - Την Πέμπτη σταμάτησαν τα μαθήματα για δύο ώρες για να δουν τον Τσιτσιπά

nike159 / pixabay
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, πρώτη ημέρα συζήτησης στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, ημιτελικά του Αυστραλιανού open όπου αγωνίζεται ο πρόσφατα ανακαλυφθείς από την κοινή γνώμη Τσιτσιπάς απέναντι στο Ναδάλ.

Του Στρατή Μαζίδη

Σε μια εκπαιδευτική μονάδα ο υπεύθυνος αποφασίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν μαθήματα αλλά όλα τα παιδιά των τριών τάξεων να πάνε, αν θέλουν στο αμφιθέατρο (οι υπόλοιποι μπορούσαν να γυροφέρνουν) για να δουν το Τσιτσιπά να παίζει τέννις. Το σκηνικό φωτογραφίζεται και ανεβαίνει στα κοινωνικά δίκτυα παρά το ότι δεν είναι νόμιμο και με τη συνοδευτική λεζάντα να σημειώνει μεταξύ άλλων...όλοι ενωμένοι. 

Ενωμένοι σε τι; Στην προσωπική καριέρα ενός τρίτου προσώπου; Σε μια προσδοκώμενη νίκη που θα απέφερε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια; Και όλα αυτά την ώρα της Μακεδονίας. Με λύπησε το φαινόμενο. Τι είναι το σχολείο την ώρα του μαθήματος; Φουαγιέ; Νομίζω ότι και η επικοινωνία ή η διάθεση αυτοπροβολής στις τοπικές κοινωνίες έχουν τα όριά τους.

Κι αν έπρεπε λοιπόν να μη γίνει μάθημα, ας συνέβαινε αυτό γιατί κάποιος θα αναλάμβανε να μιλήσει στα παιδιά για τη Μακεδονία που θα κληθούν να κρατήσουν ζωντανή και όχι για τη σταδιοδρομία κάποιου που όσο γρήγορα τον μάθαμε, το ίδιο γρήγορα ίσως τον ξεχάσουμε.

Τίποτε όμως δεν είναι τυχαίο. Τα σχολεία είναι ζυμωτήρια και αυτό που ετοιμάζεται, δίχως καμία ευθύνη των παιδιών, πολύ φοβάμαι πως δύσκολα θα καταφέρει να ανταπεξέλθει. Δε χάνονται τυχαία οι Μακεδονίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail