Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί τον Ντράγκι να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό

Μιλώντας προχθές 15-1-2019 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς κάλεσε τον εκεί παρευρισκόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από τον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό αφού η ΕΚΤ ως τρόικα επέβαλε στην Ελλάδα δυσβάστακτα μνημόνια.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΕΚΤ ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Κύριε Ντράγκι, η Ευρωζώνη χρειάζεται άμεσες αλλαγές. Απαιτείται κατάργηση του δρακόντιου Συμφώνου Σταθερότητας και εγκατάλειψη της λιτότητας και της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής. Η ΕΚΤ πρέπει να μετατραπεί σε ύστατο δανειστή των κρατών μελών και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών πρέπει να αποκεντρωθεί. Τα κράτη-μέλη να ανακτήσουν την νομισματική τους κυριαρχία και να μπορούν οι Κεντρικές Τράπεζες των κρατών-μελών να ασκούν κυρίαρχη νομισματική πολιτική μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί στο ποσοστό συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της ΕΚΤ».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ΕΚΤ πρέπει να πάψει να υπηρετεί τη γερμανική Ευρώπη, μια Ευρώπη στην οποία η Γερμανία σωρεύει εμπορικά πλεονάσματα και ο Ευρωπαϊκός Νότος αυξημένα ελλείμματα και χρέη».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τέλος, κύριε Ντράγκι η ΕΚΤ και εσείς προσωπικά οφείλετε να ζητήσετε μια μεγάλη συγγνώμη από τον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό στον οποίο ως τρόϊκα επιβάλατε μνημόνια προκειμένου να διασωθούν οι ξένες τράπεζες όπως ομολόγησε άλλωστε και ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail