Ψηφοφόροι ετών 165, 149 και 148 στην Τουρκία - Εγγεγραμμένα 40 άτομα στο ίδιο διαμέρισμα

Freepen.gr - Μια Τουρκάλα 165 ετών από την Καισάρεια συγκαταλεγόταν στους εκλογικούς καταλόγους που ανακοινώθηκαν από την Ανωτάτη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας (YSK), δήλωσε την Τετάρτη ο βουλευτής κι αντιπρόεδρος του CHP, Onursal Adıgüzel, επικρίνοντας την χαλαρότητα του διοικητικού συμβουλίου και ισχυριζόμενος την πιθανότητα νοθείας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τους καταλόγους της YSK, η Ayşe Ekici, θα είναι η γηραιότερη ψηφοφόρος στη γη, η οποία στα 165 της θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα για πρώτη φορά, είπε ο Adıgüzel. Στους καταλόγους βρισκόταν και ένας άντρας 149 ετών, ο Zülfü, και μια 148χρονη γυναίκα, ονόματι Ayşe, των οποίων τα επώνυμα δε δημοσιοποιήθηκαν.

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ, η Cumhuriyet έγγραψε ότι 6.389 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στις λίστες της YSK είναι ηλικίας 100 έως 165 ετών.

Το άρθρο ανέφερε ότι περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι που ψήφισαν στις 24 Ιουνίου 2018 δεν ήταν πλέον στους καταλόγους.

Ο Adıgüzel ανέφερε αυτές τις παρατυπίες σε συνέντευξη Τύπου στο κοινοβούλιο. Είπε επίσης ότι σε ορισμένες περιοχές ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είχε διπλασιαστεί από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές του Ιουνίου 2018.

Η περιφέρεια Orta της επαρχίας Çankırı και η συνοικία Çamlıdere της επαρχίας της Άγκυρας αύξησαν τους ψηφοφόρους τους κατά 95% και 90% αντίστοιχα.

Υπήρχαν επίσης αναφορές που δείχνουν ότι ένα διαμέρισμα είχε 40 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και ένα εργοτάξιο είχε 43. Ακόμη και ένα στάδιο αναφέρθηκε ως η διεύθυνση 15 ψηφοφόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail