Ο Βούλγαρος υπουργός άμυνας Καρακατσάνοφ θέτει ξανά θέμα βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Αμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα καταψηφίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αν δεν παραιτηθεί από την πλαστή ιστορία της.

Ο Καρακατσάνοφ δήλωσε στο βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό Nova είπε ότι στη μικτή επιτροπή των δύο χωρών για την αντιμετώπιση των αμφισβητούμενων ιστορικών γεγονότων δεν υπάρχει πρόοδος και πως οι Σκοπιανοί συμπεριφέρονται αλαζονικά.

«Διαφωνώ ότι με την ΠΓΔΜ έχουμε καταλήξει σε συμβιβασμό σχετικά με τα αμφισβητούμενα ιστορικά ζητήματα», σχολίασε ο Καρακατσάνοφ που εκπροσωπεί το βουλγαρικό κόμμα VMRO στη συγκυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει η a1on.mk αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Καρακατσάνοφ κάνει λόγο δημόσια για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.


Την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να μην κάνει κατάχρηση στο θέμα της μακεδονικής γλώσσας, γιατί αυτό θα μπορούσε να κοστίσει τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, καταδίκασε τότε τις δηλώσεις Καρακατσάνοφ λέγοντας πως ο πρωθυπουργός Ζάεφ "είναι Μακεδόνας και μίλησε ως Μακεδόνας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail