Από τις σκοτεινές ημέρες του πολέμου στα σχέδια για εκτόξευση δορυφόρου στο Διάστημα

Freepen.gr - Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Τεχνολογίας της Συρίας, Iyad Khatib, δήλωσε την ανάγκη να αναπτυχθεί το διαστημικό πρόγραμμα της χώρας και να εκτοξευθεί ο πρώτος δορυφόρος σε τροχιά.

Ο Khatib επισκέφθηκε το Συριακό Διαστημικό Κέντρο Ερευνας GORS (General Organisation of Remote Sensing) και συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προσωπικό του, όπου του παρουσιάστηκε το έργο του Κέντρου.

"Ο υπουργός τόνισε ότι η GORS θα πρέπει να αναπτύξει έναν οδικό χάρτη για το διαστημικό πρόγραμμα της Συρίας καθώς και για την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου σε τροχιά γύρω από τη Γη, όπως και άλλες αραβικές χώρες", ανέφερε το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Khatib, η δημιουργία του δορυφόρου θα είναι ένας από τους κύριους στόχους του υπουργείου.

Ο κατάλογος των αραβικών κρατών που έχουν ήδη εκτοξεύσει τους δικούς τους δορυφόρους σε τροχιά περιλαμβάνει την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, την Αλγερία, το Κατάρ και το Ιράκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail