Η τύχη της Μακεδονίας εξαρτάται από την απόφαση ενός βουλευτή των 312 εσωκομματικών του ψήφων

Ενδιαφέρον προκαλεί η αντιπαράθεση της ευρωβουλευτίνας της Ελιάς, Εύας Καΐλή και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, προέδρου της ΔΗΜΑΡ και μέλους του πολιτικού συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ελιά, ΔΗ.ΣΥ., ΚΙΝ.ΑΛ, ένα σωρό ονόματα που συνυπάρχουν και τα τρία, μαζί φυσικά με το ΠΑΣΟΚ!

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κ. Θεοχαρόπουλος λοιπόν επιτέθηκε στην Εύα Καϊλή για τις θέσεις της για το Σκοπιανό, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη για τον πιθανό υποψήφιο της παράταξης στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Καϊλή αναφέρει:





Κανείς δεν ξέρει τι θέλει τελικά ο κ. Θεοχαρόπουλος, τον οποίο έτυχε να παρακολουθήσω τις προάλλες σε ένα χαιρετισμό του στο Δημόκριτο για τις περιφερειακές εκλογές να μην τα λέει και τόσο καλά.

Γνωρίζω όμως ένα πράγμα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξελέγη πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επικρατώντας στην εσωκομματική διαδικασία ενός κόμματος με δύναμη 0,48% με μόλις 312 ψήφους έναντι 241 της κ. Γιαννακάκη. Ωστόσο και οι δύο βρήκαν το δρόμο για να τακτοποιηθούν. Η μεν Γιαννάνακη αναλαμβάνοντας μια κυβερνητική γραμματεία, ο δε Θεοχαρόπουλος πετυχαίνοντας να εκλεγεί βουλευτής επικρατείας με τη ΔΗ.ΣΥ. μετά την ένωση του ΠΑΣΟΚ με το τίποτε της ΔΗΜΑΡ στα πλαίσια του επικοινωνιακού πυροτεχνήματος της ένωσης της κεντρο-αριστεράς. Άλλωστε το αποτέλεσμα απέδειξε το κλούβιο του επιχειρήματος.

Η κ. Καϊλή τουλάχιστον απέσπασε 122.054 σταυρούς για να εκλεγεί ευρωβουλευτής, δηλαδή είχε μια εκατονταπλάσια απήχηση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το thecaller.gr που γνωρίζει καλά τα του ΠΑΣΟΚ έγραφε πρόσφατα για χάσμα μεταξύ Γενηματά και Θεοχαρόπουλο διότι ο τελευταίος επιθυμεί να είναι ξανά στο επικρατείας με πρόσχημα τη διασφάλιση της εκπροσώπησης της ΔΗΜΑΡ του 0,48% (που σίγουρα είναι...ακόμη λιγότερο) στη Βουλή. Το ερώτημα όμως είναι ένα: Γιατί δε διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του;

Σε κάθε περίπτωση, η τύχη της Μακεδονίας και η υπό αναζήτηση τιμή της Ελλάδας όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και καθώς έχουμε οδηγηθεί σε μια πολύ κρίσιμη εποχή ισορροπιών κι αριθμητικής, θα κριθεί κι από την απόφαση ενός ανθρώπου που εξελέγη δίχως κόπο βουλευτής χάρη σε 312 εσωκομματικές ψήφου. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail