Αυτός δεν είναι ΑΓΩΓΟΣ αλλά μεγάλος «ΣΕΙΣΜΟΣ»;

Ένας αγωγός που προκαλεί ανατριχίλα στους Ρώσους. Ένας αγωγός που θα στερήσει το μονοπώλιο του Ρωσικού Φυσικού Αερίου από σημαντικά έσοδα για να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αυτής του Βορρά .

Ένας αγωγός που θα προβληματίσει τον Τούρκο να αφήσει τις αγκαλιές με τον Πούτιν και να τα ξαναβρεί με την παλιά καλή παρέα των Δυτικών πρώην φίλων του .

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Με το που ακούστηκαν τα νέα προκάλεσαν ισχυρό υποθαλάσσιο γεωπολιτικό « σεισμό» στην Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι « μετασεισμοί» δηλ. οι εξελίξεις της παρακάτω ανακοίνωσης πρόκειται να παράγουν αποτελέσματα το αμέσως προσεχώς διάστημα.

«Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κύπρος κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ για την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει τα αποθέματα φυσικού αερίου του εβραϊκού κράτους με τις τρεις χώρες, σε ένα μεγάλο έργο που εκτιμάται ότι θα κοστίσει πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο θα προμηθεύσει αέριο από την ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη παρέχοντας ένα διαφορετικό ενεργειακό εφοδιασμό, αναφέρουν οι timesofisrael.com

Σύμφωνα με την τηλεόραση Hadashot, η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε μια μελέτη σκοπιμότητας για το έργο πριν επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με την τοποθέτηση του μακρύτερου και βαθύτερου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Ισραήλ και η Κύπρος θα προτιμηθούν έναντι άλλων χωρών κατά την εξαγωγή φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με την έκθεση.

Το EastMed Pipeline Project θα ξεκινήσει περίπου 170 χιλιόμετρα (105 μίλια) από τη νότια ακτή της Κύπρου και θα εκτείνεται για 2.200 χιλιόμετρα (1.350 μίλια) για να φτάσει στο Otranto της Ιταλίας μέσω της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο αγωγός θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει μέχρι 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (706 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια) φυσικού αερίου ετησίως. Οι ανάγκες εισαγωγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθούν ετησίως κατά 100 δισ. kυβικά μέτρα (3,5 δισ. Κυβικά πόδια) ετησίως έως το 2030.

Οι εργασίες για το έργο αναμένεται να ξεκινήσουν σε λίγους μήνες και να ολοκληρωθούν μέσα σε πέντε χρόνια, ανέφερε η Hadashot TV.
» http://www.freepen.gr/2018/11/7-east-med.html

Πριν ξεκινήσει η μεγάλη σύγκρουση στον πλανήτη έχουμε ήδη σύγκρουση αγωγών . Ο ρωσοτουρκικών συμφερόντων Turk Stream Vs δυτικών συμφερόντων EastMed.

Τελικά οι αγωγοί πριν μεταφέρουν ενέργεια , μεταφέρουν πόλεμο και ΑΙΜΑ . Μόνο να φέρουμε σαν παράδειγμα την Συρία με το καταριανό αγωγό που ήταν να περάσει από αυτήν.

Θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν το μεγαλεπήβολο σχεδιασμό του EastMed αγωγού.

Τα κόστη της υποθαλάσσιας διαδρομής του φαίνεται να είναι μεγάλα. Οι σωλήνες του πρόκειται να ποντιστούν σε πρωτόγνωρα βάθη σε περιοχές που στα γεωλογικά αντίκλινα της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου υπάρχουν ενεργά λασπο ηφαίστεια. Αν αναλογιστούμε ότι στην υποθαλάσσια αυτή περιοχή λόγω της σύγκρουσης των τεκτονικών πλακών Ευρώπης και Αφρικής έχουμε κάθε τόσο και λίγο σμήνη σεισμών , θα πρέπει να γίνει περαιτέρω αντισεισμικός σχεδιασμός για το έργο.

Όλα αυτά θα μετακυλιστούν στο τελικό κόστος της ενέργειας που θα φτάνει στην Ευρώπη και δεν θα είναι ανταγωνιστικό αυτού που θα διοχετεύεται μέσω του Turk Stream.

Υφίσταται επίσης και το θέμα των ΑΟΖ που θα πρέπει να διευθετηθούν στις διαδρομές του αγωγού αυτού.

Το ερώτημα είναι αν θα διευθετηθούν με πολεμική σύγκρουση, γιατί ο τούρκος καραδοκεί και εκβιάζει ώστε να πάρει αντιπαροχές.

Και τι δεν θα έδιναν οι Δυτικοί για να περάσει ο EastMed από την ηπειρωτική τουρκία ώστε να αποφύγουν την υποθαλάσσια διαδρομή ;

Και τι δεν θα σκαρφιζόταν ο Ρώσος ώστε να ακυρωθεί ο EastMed, τον οποίο θεωρεί θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία του;

Να γιατί σήμερα υπάρχει η συμμαχία Ρωσίας – Τουρκίας και η πρώτη κάνει χατίρια στην δεύτερη;

Ο τούρκος προς το παρόν παζαρεύει με όλες τις πλευρές.

Αν δει ότι η ΕΕ δεν δώσει το πράσινο φως να περάσει μέσω της Βαλκανικής το χερσαίο τμήμα του πρόσφατα εγκαινιασμένου στην Κωνσταντινούπολη από τον Πούτιν και Ερντογάν Turk Stream, τότε τα πράγματα μπορεί να εξελιχτούν διαφορετικά.

Μπορεί ο τούρκος να δει τα άμεσα συμφέροντα του (κέρδη από τέλη διέλευσης- ενεργειακή αυτάρκεια- γεωπολιτική αναβάθμιση) και να συνεργαστεί με τον EastMed των πρώην δυτικών φίλων του .

Όλα είναι πιθανά στο τουρκικό παζάρι

Και όλα είναι ανοικτά στον ΟΥΡΑΝΟ.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΡΩΣΟΣ;

Ρωσικά δημοσιεύματα βρίθουν με αναλύσεις πόσο συσχετίζεται η ασφάλεια των κοινωνικών συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών προγραμμάτων με τα έσοδα από την πώληση ρωσικής ενέργειας σε τρίτες χώρες , κυρίως Ευρωπαικές.

Ένας επί πλέον λόγος να κατέβει ο Ρώσος στα κρίσιμα ΣΤΕΝΑ για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του, όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail