Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι το Κίεβο ενορχήστρωσε το επεισόδιο στο Κερτς - Ανοίξαμε πυρ για να σταματήσουν

Freepen.gr - Σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας, τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν για να αναγκάσουν τρία ουκρανικά πλοία να σταματήσουν αφού παραβίασαν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα.

Τα ουκρανικά ναυτικά πλοία: ‘Berdyansk,’ ‘Yanu Kapu’ kai ‘Nikopol’ κρατήθηκαν για λίγο, αναφέρει η FSB σε δήλωση της Κυριακής. Ο οργανισμός επιβεβαίωσε ότι τρεις Ουκρανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ελιγμών ασφάλειας στη θάλασσα αλλά όλοι τους έλαβαν ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους.

"Τα πλοία του Ναυτικού της Ουκρανίας - Μπερντιάνσκ, Νικόπολη και Γιάνι Κάπου - που παραβίασαν σήμερα το πρωί τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, πραγματοποίησαν άλλη μια προσπάθεια παράνομων ενεργειών στη θαλάσσια περιοχή της Ρωσίας στις 19.00 [τοπική ώρα, ώρα 16.00 GMT] στις 25 Νοεμβρίου [... ] Για να σταματήσουν βίαια τα πολεμικά πλοία της Ουκρανίας, χρησιμοποιήθηκαν όπλα. Ως εκ τούτου, και τα τρία πλοία του Ναυτικού της Ουκρανίας κρατήθηκαν στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα", ανέφερε η FSB.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ξεκίνησε έρευνα για παράνομες ενέργειες των τριών ουκρανικών πλοίων.

"Πρέπει να σημειωθεί ότι η ουκρανική πλευρά έχει επίγνωση της διαδικασίας διέλευσης των πολεμικών πλοίων μέσω των χωρικών υδάτων της Ρωσίας και κατά μήκος του καναλιού Kerch-Yenikale που έχει ακολουθήσει στο παρελθόν για να πραγματοποιήσει ένα ειρηνικό πέρασμα" τόνισε η FSB.

"Υπάρχουν αναμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Κίεβο προετοίμασε και διοργάνωσε το επεισόδιο που περιλαμβάνει το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα, τα οποία θα δημοσιευθούν σύντομα", ανακοίνωσε προηγουμένως η FSB σε ξεχωριστή δήλωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail