«Η Τουρκία θα στήσει την παγίδα της - Θα ήταν αλλιώς αν η Ρωσία είχε συμμετοχή στα οικόπεδα της Κύπρου»

Οι προκλήσεις της Τουρκίας και θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο , κυρίως σε σημεία που δεν εμπλέκεται ο Αμερικανικός ή ο Ρωσικός παράγοντας, λέει ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης και επικεφαλής του «Ινφογνώμων», στον 98.4 σημειώνοντας ότι οι ακραίες τοποθετήσεις τύπου Ακσενέρ για νέα εισβολή στη Κύπρο, εντάσσονται στην πλειοδοσία θέσεων των Τούρκων πολιτικών, στη προσπάθεια η Τουρκία να μπει στο μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατά τον ίδιο η Ελληνική πλευρά δεν πρέπει να πέσει στη παγίδα της κλιμάκωσης στρατιωτικά της υπόθεσης, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει και απουσία επίδειξης αποφασιστικότητας στη περιοχή.

Ο Σάββας Καλεντερίδης επαναλαμβάνει, ότι όσο η Τουρκία δεν προχωράει σε γεωτρήσεις σε επίμαχα σημεία, τετελεσμένα δε δημιουργεί, εκτιμά όμως ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά, αν είχε εμπλακεί και η Ρωσία στη διανομή οικοπέδων εκμετάλλευσης στη Κυπριακή ΑΟΖ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail