Το Ουράνιο Τόξο ζητά αναγνώριση εθνικής "μακεδονικής" μειονότητας και διδασκαλία της "μακεδονικής" γλώσσας

Freepen.gr - Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τη Μακεδονία και μάλιστα με απόφαση του τοπικού δήμου (Αμυνταίου) που παραχώρησε χώρο στο Ουράνιο Τόξο για το 3ο τακτικό συνέδριο όπου εκτός της ενδεχόμενης καθόδου στις επόμενες ευρωεκλογές εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο ζητείται από την Ελλάδα:

1. Να αναγνωρίσει επιτέλους την εθνική μακεδονική της μειονότητα.

2. Να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.

3. Να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου.

4. Να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

5. Να χρησιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως φορείς ανάπτυξης, ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας στα πρότυπα των όσων εφαρμόζονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως πηγές συνεχών και απαράδεκτων διακρίσεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail