Ας είμαστε έτοιμοι - Η Τουρκία θα κλιμακώσει το πιθανότερο πέριξ του Καστελόριζου

Εξαιρετικά περίπλοκη πλέον η κατάσταση στη Ανατολική Μεσόγειο - Πιθανότερο να κλιμακώσει πέριξ του Καστελόριζου η Τουρκία τις προκλήσεις της, γεγονός που χρήζει προσοχής και κλιμακούμενης αντιμετώπισης από την Ελλάδα, λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τις επαναλαμβανόμενες εντάσεις από πλευράς της Τουρκικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι οι αιχμές της Ακσενέρ για νέα εισβολή στη Κύπρο, δεν είναι μόνο εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά απηχούν τις διαρκείς επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας.

Ο κ. Φίλης εκτιμά ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά περίπλοκη στη Ανατολική Μεσόγειο πλέον, αφού η Τουρκία θεωρεί ότι έχει αποκτήσει ισχύ να αμφισβητήσει την Συνθήκη της Λωζάννης συνολικά κι όχι μόνο ως προς την Ελλάδα. Για την Ελλάδα δε, λέει ο κ. Φίλης, μέσα σε 40 χρόνια οι τουρκικές αφηγήσεις, έχουν οδηγήσει την κοινή της γνώμη ότι η χώρα μας είναι ο κύριος αντίπαλος στα δυτικά της Τουρκίας, δημιουργώντας και κλίμα αμφισβήτησης ακόμη και σε κατοικημένα ελληνικά νησιά, ως δήθεν παράνομη ελληνική κατοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail