Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Ρώσοι - Για αχαριστία, εγκληματική αμέλεια και παραπλανητική ενημέρωση κατηγορεί η Μόσχα το Ισραήλ για την κατάρριψη του IL-20

Freepen.gr - Ο απολογισμός της κατάρριψης του Il-20 δείχνει την υπαιτιότητα του Ισραήλ και την έλλειψη εκτίμησης των σχέσεων με τη Μόσχα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Πιστεύουμε ότι η ευθύνη για τη ρωσική τραγωδία του αεροσκάφους Il-20 έγκειται αποκλειστικά στην ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, πριν αποκαλύψει λεπτομερή περιγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στην κατάρρειψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Il-20.

Η αναφορά περιελάμβανε ανέκδοτα δεδομένα ραντάρ και λεπτομέρειες των επικοινωνιών μεταξύ Ρώσων και Ισραηλινών στρατιωτικών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ είτε δεν έχει εκτίμηση για το επίπεδο των σχέσεων με τη Ρωσία, είτε δεν έχει κανέναν έλεγχο επί μεμονωμένων εντολών ή κυβερνητικών αξιωματικών που κατανοούν ότι οι πράξεις τους θα οδηγήσουν σε τραγωδία».

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη ρωσική πλευρά προειδοποίηση μικρότερη του ενός λεπτού πριν εξαπολύσει την επίθεση μη αφήνοντας ουσιαστικά κανένα χρόνο για ελιγμούς ασφαλείας, ανέφερε ο Konashenkov, κάνοντας λόγο για «σαφή παραβίαση των συμφωνιών Ρωσίας-Ισραήλ το 2015».

Επιπλέον, οι ισραηλινοί δεν έδωσαν τη θέση των αεροπλάνων τους ή ούτε καθόρισαν τους στόχους τους ισχυριζόμενοι ότι επρόκειτο να επιτεθούν σε διάφορες «βιομηχανικές εγκαταστάσεις» στη βόρεια Συρία, κοντά στην περιοχή λειτουργίας του Il-20. Η παραπληροφόρηση οδήγησε τη Ρωσική Διοίκηση να δωσει εντολή στο αεροσκάφος να επιστρέψει πίσω στην αεροπορική βάση Khmeimim. Ωστόσο, οι ισραηλινοί επιτέθηκαν σχεδόν αμέσως στη Λατάκια.

Η Μόσχα κάνει λόγο για παραπληροφόρηση & «εγκληματική αμέλεια». Επίσης κατηγορεί το Ισραήλ ότι με τις κινήσεις των F-16 κοντά στο αεροδρόμιο του Khmeimim έθεσε σε κίνδυνο και τα πολιτικά αεροσκάφη που προσγειώνονται σε αυτό.

Ο Konashenkov κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για έλλειψη συνεργασίας στον τομέα της έγκαιρης προειδοποίησης λέγοντας πως η Μόσχα έχει στείλει 310 ειδοποιήσεις ενώ το Ισραήλ μόλις 25 για τις περαπάνω από 200 επιθέσεις του σε στόχους στη Συρία το τελευταίο 18μηνο.

Τέλος υπενθύμισε την στάση της Μόσχας στις τελευταίες επιχειρήσεις στο Γκολάν όπου έγιναν χωρίς την παρουσία ιρανικών ομάδων και της Χεζμπολάχ ικανοποιώντας το ισραηλινό αίτημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail