Γιατί ο Τσίπρας υπουργοποίησε την Παπακώστα και όχι πχ το Μίχαλο ή τον Αντώναρο;

Ο Αλέξης Τσίπρας διέθετε δύο θέσεις για τα ανοίγματά του. Τη μια προς το ΠΑΣΟΚ και την άλλη προς τη Νέα Δημοκρατία. Από το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την Ξενογιαννακοπούλου. Από τη Νέα Δημοκρατία την Κατερίνα Παπακώστα.

Του Στρατή Μαζίδη

Γιατί όμως επέλεξε την Παπακώστα και όχι πχ τον Ευάγγελο Αντώναρο ή τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, όπως τουλάχιστον διαβάζαμε τα ονόματά τους σε ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Για έναν πολύ απλό λόγο. Για να αυξήσει την κυβερνητική πλειοψηφία από το 153 στο 154.

Η Κατερίνα Παπακώστα διαθέτει κάτι που οι άλλοι δύο, και πιθανώς άλλοι δεξιοί μνηστήρες, δεν είχαν. Τη βουλευτική της έδρα. Αυτήν ήθελαν Τσίπρας και Καμμένος. Αν μάλιστα παρατηρήσουμε την πορεία της Παπακώστα το τελευταίο διάστημα πριν φύγει από τη Νέα Δημοκρατία, έδειχνε ότι αναζητούσε τη διαγραφή της. Άραγε από τότε έπαιζε η πιθανότητα της υπουργοποίησης;

Μια φορά πάντως βλέπουμε ότι το στενό πολιτικό συμφέρον θριάμβευσε, είτε μιλάμε για πρωθυπουργούς, είτε για αρχηγούς κομμάτων, είτε για βουλευτές που αναζητούν να επιβιώσουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail