Αυτό είναι το Hurjet - Το νέο εκπαιδευτικό και ελαφράς επίθεσης αεροσκάφος που παρουσίασε η Τουρκία

Freepen.gr - Οι Turkish Aerospace Industries  (TAI) παρουσίασαν για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Farnborough 2018 στις 16 Ιουλίου ένα πρωτότυπο του αεροσκάφους Hurjet trainer [εκπαιδευτικού] / light attack [ελαφράς επίθεσης] αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της TAI το νέο Hurjet είναι προηγμένο κι ελαφρύ αεροσκάφος. Σχεδιάστηκε με στόχο να είναι εκπαιδευτικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, εξοπλισμένο με προηγμένο υπολογιστή αποστολής στο μοντέρνο πιλοτήριο.

Το Hurjet έχει μήκος περίπου 13,4 μέτρα, έχει 11 πτέρυγα πτερυγίων.

Το μέγιστο υψόμετρο που μπορεί να φτάσει το Hurjet είναι 45.000 ft, μαζί με το ωφέλιμο φορτίο 3.000 κιλών και μέγιστη ταχύτητα 1,2 Mach.

Ο τουρκικός στρατός σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Hurjet για την αντικατάσταση του γηράσκοντος στόλου των εκπαιδευτικών του T-38 και για αποστολές υποστήριξης κοντά στα F-16 της χώρας.

Το τουρκικό αεροσκάφος θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022, με την πρώτη δοκιμαστική πτήση να αναμένεται το 2023.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail