Το Γαλλογερμανικό μαχητικό στελθ 6ης γενιάς που φαίνεται ότι θα χτυπήσει στα ίσα F-35 και Su-57

Freepen.gr - Η γαλλική αεροπορική εταιρία Dassault δημοσίευσε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει ένα βασικό σχέδιο του αεροσκάφους 6ης γενιάς που Γαλλία και Γερμανία ελπίζουν ότι θα είναι εξίσου ικαννό, αν όχι περισσότερο, με το F-35.

Η εταιρεία δημοσίευσε υλικό που ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι είναι το περίγραμμα του νέου αεριωθούμενου αεροσκάφους που η Γαλλία και η Γερμανία συμφώνησαν να παράγουν από κοινού. Πριν από τρεις εβδομάδες, τα δύο ευρωπαϊκά έθνη υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή ενός νέου "superfighter".

"Η ανάπτυξη ενός μελλοντικού πολυεθνικού πολεμικού αεροσκάφους για τη Γαλλία και τη Γερμανία που θα ενσωματωθεί σε ένα δίκτυο συστημάτων όπλων αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dassault Eric Trappier. Όταν τα υπουργεία άμυνας και των δύο χωρών προέβησαν στην ανακοίνωση, οι Γάλλοι δήλωσαν ότι θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του αεροσκάφους, ανέφερε η Sputnik News.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το μαχητικό αεροσκάφος στο σημείο 3:10.



Οι αναλυτές εξακολουθούν να συζητούν εάν το αεροσκάφος θα είναιπέμπτης ή έκτης γενιάς, αναφέρει το Business Insider. Ωστόσο, κάποιες άλλες λεπτομέρειες για το αεροπλάνο είναι σαφείς. "Όπως αναμενόταν, θα έχει δύο κινητήρες και σχήμα Δ" αναφέρει ο αναλυτής της Stratfor Sim Tackκαι προσθέτει;

"Εάν μπορούν να το βγάλουν πέρα, τότε θα έχουμε έναν ικανό ανταγωνιστή των F-35 και Su-57".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail