Τρίζουν τα θεμέλια της τουρκικής οικονομίας - Στο 15,4% έφτασε ο πληθωρισμός - Απλησίαστα τρόφιμα και ποτά

Freepen.gr - Ο πληθωρισμός της Τουρκίας αυξήθηκε σε 15,4% τον Ιούνιο, το υψηλότερο επίπεδο από το 2003, αυξάνοντας την προοπτική περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας.

Ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο σε σχέση με το 12,2% το Μάιο, σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία. Η αύξηση του ετήσιου πληθωρισμού οφείλεται στο κόστος μεταφοράς, τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς επίσης τα έπιπλα και οι συσκευές οικιακής χρήσης. Ο ετήσιος πληθωρισμός τιμών παραγωγού επιταχύνθηκε στο 23,7% από 20,2% το Μάιο, και το υψηλότερο επίπεδο σε μια δεκαετία και το μισό.

"Τα τρομακτικά δεδομένα - είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται", δήλωσε ο Tim Ash, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών στη Blue Bay Asset Management στο Λονδίνο. Κατά τον Ash πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ σημειώνει ότι υπάρχει μακρύς δρόμος για τη γειτονική χώρα ώστε να μπορέσει να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
Turkey inflation
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail