Η υποσμηναγός Αχιλλεία Γεωργακίλα με το Phantom της χάζεψε τους Αμερικάνους στον ΗΝΙΟΧΟ

Freepen.gr - «Όταν η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία της HAF ανακοίνωσε το σχέδιο να φιλοξενήσει την κοινή στρατιωτική άσκηση Iniochos 2018, από τις 13 έως τις 23 Μαρτίου στόχευε να παρέξει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που μοιάζουν με ένα περίπλοκο περιβάλλον μάχης πολλαπλών απειλών για μεγιστοποίηση επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας" σημειώνει σε ανάρτησή της η Αμερικανική Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αυτό που δεν περίμενε κανείς σύμφωνα με την Πρεσβεία ήταν ότι μέσα από το μεγάλο αριθμό δυνάμεων που συμμετείχαν από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Η.Π.Α. και τα ΗΑΕ, θα ξεχώριζε ως σούπερ σταρ κάποιο συγκεκριμένο άτομο.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της υποσμηναγού Αχιλλείας Γεωργακίλα, της οποίας η απόδοση εντυπωσίασε όλους όσους παρακολουθούσαν από το έδαφος στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και ιδιαίτερα την αντιπροσωπεία του διεθνούς τύπου. Η δεύτερη γυναίκα που πετούσε αεριωθούμενο αεροσκάφος F-4 Phantom της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μίλησε στα ελληνικά ΜΜΕ για τις γυναίκες που υπηρετούν στην Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός αυξάνεται, οι περισσότερες υπηρετούν σε ελικόπτερα και μονάδες μεταφοράς, τόνισε η υποσμηναγός. Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη που πετάει μαχητικό αεροσκάφος και λειτουργεί τα όπλα του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail