Αιχμάλωτη των Τούρκων και η κυβέρνηση - Σημασία δε δίνει η Αγκυρα στην Αθήνα που ρωτά για ποιο λόγο κρατούνται οι στρατιωτικοί μας

Freepen.gr - Πυκνό σκοτάδι καλύπτει την Αθήνα σχετικά με τα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση μεταξύ άλλων:

Σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Πρώτα και κύρια, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Βάρνας.

Είναι νομίζω σαφής η ομόθυμη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ και είναι επίσης αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ακόμη στην Αδριανούπολη.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά με σαφήνεια από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργίας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους φίλους μας.

Εκτός από τους δύο στρατιωτικούς μας, αιχμάλωτη και η ελληνική κυβέρνηση;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail