Η Μέι φωνάζει αλλά στην πράξη ομολογεί ότι Ρώσοι πράκτορες αλωνίζουν και δρουν ανενόχλητοι στο νησί!

Freepen.gr - Η Βρετανία έδωσε στη Μόσχα δύο ημέρες για να δώσει εξηγήσει για τη φερόμενη χρήση στρατιωτικού νευρικού παράγοντα από τη Ρωσία για να δηλητηριάσει τον πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σπρίπαλ. Η Theresa May ανέφερε ότι είναι "πολύ πιθανό" να ευθύνεται η Ρωσία μεταδίδει το RT.

Η May ισχυρίζεται ότι η επίθεση ήταν είτε άμεση πράξη του ρωσικού κράτους στη Βρετανία, είτε η ρωσική κυβέρνηση επέτρεψε στον νευρικό παράγοντα «Novichok» να περιέλθει σε λάθος χέρια. "Η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να είναι υπεύθυνη", ανέφερε.

"Είτε πρόκειται για άμεση πράξη του ρωσικού κράτους εναντίον της χώρας μας, είτε η ρωσική κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο αυτού του δυνητικά καταστροφικού νευρικού παράγοντα και του επέτρεψε να πέσει στα χέρια άλλων".

Πρόσθεσε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο υπουργείο εξωτερικών και ότι έχει προθεσμία να απαντήσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη May, εάν η Ρωσία δε δώσει «αξιόπιστη απάντηση», η κυβέρνηση θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση συνεπάγεται «παράνομη χρήση βίας από το ρωσικό κράτος κατά του Ηνωμένου Βασιλείου» και θα ζητήσει από το κοινοβούλιο για να προτείνει αντίποινα.

"Αυτή η απόπειρα δολοφονίας με τη χρήση ενός νευρικού παράγοντα σε μια βρετανική πόλη δεν ήταν μόνο ένα έγκλημα κατά των Skripal. Ήταν μια αδιάκριτη και απερίσκεπτη πράξη εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών", πρόσθεσε.

"Δε θα ανεχθούμε μια τέτοια συγκροτημένη προσπάθεια να δολοφονηθούν αθώοι πολίτες στο έδαφός μας".

Ο Skripal, 66 ετών, και η 33χρονη κόρη του βρίσκονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση από τις 4 Μαρτίου, όταν βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι έξω από ένα εμπορικό κέντρο στο Salisbury.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail