Εκτελέστηκε με ένεση φαινόλης στο Auschwitz στα 14 - Αυτή η φωτογραφία μαρτυρά τι της συνέβη

Τα βιβλία ιστορίας είναι γεμάτα με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, αλλά μία Βραζιλιάνα καλλιτέχνης χρησιμοποιεί το χρώμα για να προσθέσει νέο πλαίσιο στο παρελθόν ανοίγοντας το δρόμο σε νέες οπτικές.

Τhelily.com / Monica Castillo
Απόδοση - Freepen.gr 

Η καλλιτέχνης Marina Amaral ειδικεύεται στον χρωματισμό και πρόσφατα κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση της φωτογραφίας της 14χρονης Czesława Kwoka από το Auschwitz. Το έργο της έφερε χρώμα σε αυτό που μπορεί να ήταν η τελευταία φωτογραφία της Kwoka, καθώς σκοτώθηκε στο Άουσβιτς το 1943.

Ο λογαριασμός Twitter του Auschwitz Memorial συμπληρώνει τις ενδείξεις για το παρελθόν του μυστηριώδους κοριτσιού. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του επιζώντος του Ολοκαυτώματος Wilhelm Brasse, πήρε την φωτογραφία αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της Kwoka. Τα σημάδια στο πρόσωπό της εξακολουθούν να είναι ορατά. Στο χρώμα, τα σπασμένα χείλη της φαίνονται πιο εμφανή από ό,τι στην παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία.




Η γεννηθείσα το 1928 από την Πολωνία Czesława Kwoka εκτελέστηκε στις 12/3/1943 με ένεση φαινόλης στην καρδιά.

Η φωτογραφία είχε βαθιές επιπτώσεις σε πολλούς θεατές. Μερικοί από τους οποίους έχουν μοιραστεί τις απαντήσεις τους στο Twitter, ως επί το πλείστον από ενσυναίσθηση στη μοίρα του νεαρού κοριτσιού ή τη φρίκη της συμπεριφοράς που έτυχε πριν τη λήψη της φωτογραφίας.

Ο Κριτικός Κινηματογράφου Roger Ebert κάποτε κάλεσε τις ταινίες ως μια "ισχυρή μηχανή ενσυναίσθησης", και αυτή η θεωρία αποδεικνύεται αληθινή στην έκρηξη της υποστήριξης για την Kwoka. "Μπορώ να περπατήσω στα παπούτσια κάποιου άλλου. Μπορώ να δω τι αισθάνεται να είσαι μέλος διαφορετικού φύλου, διαφορετικής φυλής, διαφορετικής οικονομικής τάξης, να ζεις σε διαφορετικό χρόνο, να έχεις διαφορετική πεποίθηση", δήλωσε ο Ebert.

Έτσι, εδώ είναι η φωτογραφία μιας νεαρής κοπέλας. Τα μάγουλά της βυθίστηκαν, με τα μάτια της να είναι γεμάτα από σύγχυση ή φόβο. Τα ρούχα της είναι πολύ μεγάλα, και τα μαλλιά της κόβονται αρκετά κοντά στο κρανίο της ώστε να μπορείς να δεις το τριχωτό της. Δεν μπορείτε να τη βοηθήσετε, αλλά θα θέλετε να την βοηθήσετε, όμως είναι πολύ αργά.

Η εικόνα της είναι σημαντική για να θυμόμαστε την επόμενη φορά που θα δούμε ένα παιδί στις ειδήσεις για την επιβίωση του πολέμου ή της δίωξης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail