Η Αργεντινή παραδέχθηκε αυτό που γράψαμε στις 26/11/2017 - Το Υ/Β ARA San Juan ήταν σε αποστολή κατασκοπείας στις Μαλβίνες

Του Στρατή Μαζίδη

Ήταν 26 Νοεμβρίου του 2017 όταν γράφαμε πως κάτι άλλο έχει συμβεί με το χαμένο υποβρύχιο ARA San Juan (σχετικό άρθρο εδώ). Σημειώναμε τα κένα στην ενημέρωση από την πλευρά της Αργεντινής και το γεγονός ότι αποδεσμεύοντας ορισμένα πράγματα με το σταγονόμετρο.

Επίσης κάναμε αναφορά στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ Αργεντινής και Βρετανίας στις Μαλβίνες με κατασκοπευτικές επιχειρήσεις. Στις 14 Δεκεμβρίου δημοσιευόταν στη Freepen.gr η μαρτυρία της αδερφής μέλους του πληρώματος που αποκάλυπτε την επικοινωνία με τον αδερφό της και τα μηνύματα ότι το υποβρύχιο καταδιωκόταν (διαβάστε εδώ).

Σήμερα λοιπόν, τέσσερις μήνες μετά το συμβάν διαβάζουμε στο cronista.com και τον Sebastián Iñurrieta:

Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση του ARA San Juan, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι η αποστολή του υποβρυχίου δεν ήταν μόνο εκπαίδευση που πολλές φορές επέμενε το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και να κατασκοπεύει βρετανικά πλοία και αεροπλάνα.

Στην ερώτηση 456 της τελευταίας έκθεσης προς το Κογκρέσο, ο Αρχηγός του Στρατηγείου Marcos Peña απάντησε γραπτώς: «Ο τακτικός στόχος προτεραιότητας αυτής της περιπολίας ήταν ο εντοπιστμός, η αναγνώριση, η φωτογράφιση / βιντεοσκόπηση διαφόρων τύπων πλοίων (ψυγείων, μεταφοράς, πετρελαιοφόρων και άλλων) τα οποία ανακαλύφθηκαν να έχουν κάποια ιδιαίτερη δραστηριότητα με ένα ψαράδικο.

Επιπλέον, ο Peña δήλωσε: "Ως δευτερεύοντες στόχοι αυτής της δραστηριότητας, ήταν η παρακολούθηση πλοίων και αεροσκαφών που επιχειρούσαν από τις Μαλβίνες.

Αναμένουμε μετά από κάποιους μήνες η Αργεντινή να αποκαλύψει και την πραγματική αιτία της απώλειας του υποβρυχίου που πλέον φαντάζονται όλοι και εμείς υποδεικνύαμε ήδη από τότε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail