Εκτός από το Υ/Β ARA San Juan μήπως ξέρει κανείς που βρίσκεται ο αόρατος φονιάς HMS Audacious της Βρετανίας;

Στρατής Μαζίδης

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την τύχη του Υ/Β RA San Juan, για το οποίο υπάρχει η πιθανότητα να έχει βυθιστεί από το τμήμα εκείνο και πέρα του Ατλαντικού όπου το βάθος μεγαλώνει απότομα καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολες τις έρευνες.

Η αλήθεια είναι ότι η στάση της Αργεντινής που έσπευσε να ανακοινώσει πως χάθηκαν και τα 44 μέλη του πληρώματος του ARA San Juan ενώ ακόμη αναζητείται το υποβρύχιο, προκαλεί ερωτήματα.

Σημειώσαμε και στους τελευταίους μας προβληματισμούς «Μήπως το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής ξέρει πολύ καλά τι έχει γίνει με το Υποβρύχιο;» ότι το Πολεμικό Ναυτικό φαίνεται να γνωρίζει πολύ περισσότερα για την τύχη του υποβρύχιου αλλά οι πληροφορίες διοχετεύονται με προσεκτική δοσολογία.

Όσοι παρακολουθούν την ιστορία από την αρχή (δείτε εδώ) θα θυμούνται ότι η Αργεντινή ανακοίνωσε ένα μπλακ άουτ και την απώλεια των επικοινωνιών. Ωστόσο αυτό που πρέπει να προσεχθεί στις ξένες ανταποκρίσεις είναι το ξέσπασμα πυρκαγιάς και ότι το υποβρύχιο ήδη ρυμουλκείται, κάτι που φυσικά δεν ευσταθούσε όσον αφορά τη ρυμούλκυση.

Επίσης στις αντίστοιχες παραπομπές στα ξένα ΜΜΕ διαβάζουμε ότι ο διοικητής της βάσης του Μαρ ντε Πλάτα, ναύαρχος Γκάμπριελ Γκονζάλεθ υποβάθμισε το γεγονός λέγοντας πως δεν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη: “We have a loss of communications; we are not talking of an emergency”.

Ποια ήταν άραγε η αποστολή του Υ/Β που πέρασε σχετικά κοντά από τα Φολκλαντς; Το αντίστοιχο Καστελόριζο της περιοχής.

Άραγε υπήρχε επικοινωνία έστω για κάποιο χρονικό διάστημα από την στιγμή που συνέβη ό,τι συνέβη μέχρι την εξαφάνιση του Υ/Β;

Εν συνεχεία ακούσαμε για κάποιες δορυφορικές κλήσεις που τελικά δεν ήταν του υποβρυχίου και το τελευταίο στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν η καταγραφή επτά εκρήξεων του Αμερικανικού Οργανισμού για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών εκ των οποίων οι δύο ισχυρότατες ανοίγοντας έναν ακόμη δρόμο πιθανών ερμηνειών ως προς το σε τι ή ποιον μπορεί να οφείλονται.



Και κάπου εδώ αρχίζουν μερικοί ευρύτεροι προβληματισμοί ως προς το τι μπορεί να συνέβη. Άλλωστε όπως και στην περίπτωση του χαμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, όταν δε βρεθεί κάτι, τότε όλα είναι ανοικτά.

Το Livejournal σημειώνει ότι:

Στις 23 Νοεμβρίου, το Πολεμικό Ναυτικό της Αργεντινής κυκλοφόρησε την τραγική είδηση ​​για την απώλεια του υποβρυχίου, όπου επιβεβαίωσε ότι στις 15 Νοεμβρίου σημειώθηκε μια "μοναδική, μη φυσιολογική, σύντομη, βίαιη και μη πυρηνική εκδήλωση", η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου όπου αναφέρθηκε για τελευταία φορά το υποβρύχιο. Ο θόρυβος έγινε τρεις ώρες μετά την απώλεια επαφής με το Ara San Juan.

On 23 Nov, the Argentine Navy released the tragic news of the loss of the submarine, where it confirmed a "singular, abnormal, short, violent & non-nuclear event" consistent with an explosion, took place on 15th November, in area close to where the submarine was last reported. The noise was made three hours after contact was lost with the San Juan.

Finally, it is reported that the Argentine Navy got on the 23rd, crucial data on a probable location & fate of the San Juan. Tragically too late to be effective.

Questions:

Was the data withheld from being released to Argentine Navy?

What was the excruciating delay in time in giving data to the Argentine authorities?

Όπως εύλογα ερωτά ο συντάκτης, το ΠΝ της Αργεντινής ενημερώθηκε για κρίσιμα δεδομένα στις 23 Νοεμβρίου. Προς τι αυτή η καθυστέρηση; Απεκρύβησαν δεδομένα από την Αργεντινή; Ενώ στο τέλος γίνεται αναφορά για πιθανά στρατιωτικά μυστικά.

Ωστόσο τι συνέβη σε αυτές τις ενδιάμεσες τρεις ώρες;


Μια φορά πάντως το BBC σημείωσε πως το χαμένο Υ/Β ταξίδεψε γύρω από τα διαφιλονικούμενα νησιά Φολκλαντς.



Πετρέλαια, ΟΗΕ και νέος ακύρηχτος πόλεμος στα Φολκλαντς;

Το συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα φαίνεται ότι κρύβει πολύ μεγαλύτερο υποθαλάσσιο ενεργειακό πλούτο.

Ας δούμε δύο αποσπάσματα από παλαιότερα αλλά διαφωτιστικά δημοσιεύματα από το tvxs.

Το πρώτο στις 18-10-2010 (http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE-%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC-falkland)

Το υπουργείο Άμυνας και αυτό των Εξωτερικών εντείνει την επιτήρηση των κινήσεων του Ναυτικού της Αργεντινής στα νησιά Falkland ως συνέπεια της απειλής του Buenos Aires να αποκλείσει το σύμπλεγμα των νησιών. «Η Βρετανία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες των Νήσων θα είναι ασφαλείς» δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Gordon Brown.

Η επικείμενη άφιξη της βρετανικής εταιρίας εξόρυξης πετρελαίου στην περιοχή αποτελεί άμεση πηγή τριβών μεταξύ των δύο χωρών, εικοσιοχτώ χρόνια μετά τον Πόλεμο των Φωκλαντ, με την ανακάλυψη πλούσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή των νησιών.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι εντείνει τον έλεγχο όλων των φορτίων μεταξύ της ακτογραμμής της χώρας και των νησιών που αποκαλεί Malvinas κάτι που η Βρετανία απέρριψε άμεσα. Η Αργεντινή απαιτεί να διακοπεί οποιαδήποτε εξόρυξη πετρελαίου από το θαλάσσιο χώρο των Falkland, όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται ποσότητα του «μαύρου χρυσού» που φτάνει τα 60 δισεκατομμύρια βαρέλια – αποθέματα ίσα με αυτά στη Βόρεια Θάλασσα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Αργεντινή προχώρησε στη δέσμευση ενός πλοίου με προμήθειες, του Thor Leader, το οποίο μετέφερε σωλήνες στα νησιά με αφετηρία λιμάνι της Αργεντινής.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός της κυβέρνησης Anibal Fernandez: «Οποιοδήποτε πλοίο επιθυμεί να ταξιδεψει μεταξύ των λιμανιών της Αργεντινής και των Νήσων Malvinas, της Νότιας Γεωργίας και των Νότιων Νήσων Sandwich, οφείλει πρώτα να ζητήσει την άδεια της κυβέρνησης της Αργεντινής», σύμφωνα με εντολή της προέδρου της χώρας Cristina Fernandez de Kirchner.

30-3-2016 - Η απόφαση του ΟΗΕ μετά από αίτημα της Αργεντινής (http://tvxs.gr/news/kosmos/o-oie-pairnei-ta-foklant-apo-ti-bretania-kai-ta-dinei-stin-argentini):

H Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Όρια της Υφαλοκρηπίδας, βασιζόμενη σε μία έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αργεντινής, αύξησε το εύρος των υδάτων της χώρας κατά 1,7 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα, βάζοντας εντός συνόρων της και τις επίμαχες νήσους Φώκλαντ.
Η απόφαση του ΟΗΕ  για τα όρια της υφαλοκρηπίδας, ήρθε ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει το 2009 η Αργεντινή, ζητώντας να καθοριστεί το όριο των χωρικών υδάτων της σε 200 έως 350 μίλια από τις ακτές της.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του ΟΗΕ την Τρίτη, η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Susana Malcorra, δήλωσε: «Επιβεβαιώνουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πάνω από στους πόρους της υφαλοκρηπίδα μας».

Σε μία πρώτη αντίδραση η Μεγάλη Βρετανία απέρριψε τις αξιώσεις της Αργεντινής στα ύδατα που περιβάλλουν τα Φώκλαντ, μετά την απόφαση του ΟΗΕ που επεκτείνει τη θαλάσσια επικράτεια της Αργεντινής κατά 35%.

H Ντάουνινγκ Στριτ χαρακτήρισε την απόφαση «μη δευσμετική» ως προς το νομικό της σκέλος, σημειώνοντας πως η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών «δεν έχει δικαιοδοσία επί της εθνικής κυριαρχίας».

+ + + + +

Θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει κανείς ότι στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ακήρυχτος πόλεμος όπως αυτός που παρατηρούμε στη δική μας περιοχή με πλοία, υποβρύχια, παρακολουθήσεις, αποστολές κ.ο.κ.

- Ποια ήταν η αποστολή του ARA San Juan; Εμπεριείχε και τα Φολκλαντς;



- Ο αόρατος φονιάς της Μεγάλης Βρετανίας, το πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Astute HMS AUDACIOUS το οποίο διαβάζουμε στη Sun ότι μπορεί να κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς να αναδυθεί, δε διαθέτει καν περισκόπιο αλλά λαμβάνει εικόνες επιφανείας μέσω ειδικής καλωδίωσης, η καύσιμη ύλη του επαρκεί για 25 χρόνια  ενώ όπως αναφέρει η παρουσίαση:

> Περισσότερα από 39.000 ακουστικές πλάκες καλύπτουν την υπογραφή σόναρ του σκάφους, που σημαίνει ότι γλιστράει μέσα από τις θάλασσες με λιγότερο θόρυβο από ένα μωρό δελφίνι

> Ωστόσο, το σόναρ του λέγεται ότι είναι τόσο ισχυρό, ώστε μπορεί να ανιχνεύσει τα πλοία που εγκαταλείπουν το λιμάνι της Νέας Υόρκης από ένα σημείο ακρόασης κάτω από τα ύδατα της Μάγχης, 3,000 ναυτικά μίλια μακριά.


Μήπως ξέρει κανείς πού βρίσκεται;

- Εσείς αν ήσασταν η Βρετανία ποιο τμήμα της επικράτειάς σας θα παρακολουθούσατε και θα θωρακίζατε καλύτερα από όλα;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail