Το επόμενο μεγάλο βήμα της Κίνας - Εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στα πυρηνικά της υποβρύχια για πλεονέκτημα στη μάχη!

China is working to update the rugged old computer systems on nuclear submarines with artificial intelligence to enhance the potential thinking skills of commanding officers. Photo: SCMP
Freepen.gr - Ο εξοπλισμóς των πυρηνικών υποβρυχίων με τεχνητή νοημοσύνη θα έδινε στην Κίνα το προβάδισμα στις υποθαλάσσιες μάχες, ωθώντας τις εφαρμογές της τεχνολογίας σε ένα νέο επίπεδο σημειώνει ο Stephen Chen σε άρθρο του στην scmp.com.

Ένα υποβρύχιο με αυξημένη τεχνητή νοημοσύνη όχι μόνο θα έδινε το πάνω χέρι στην Κίνα σε μάχη κάτω από τους ωκεανούς του πλανήτη, αλλά θα ωθούσε τις εφαρμογές της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης σε νέο επίπεδο, σύμφωνα με τον ερευνητή, ο οποίος μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας του έργου.

"Αν και ένα υποβρύχιο έχει τεράστια δύναμη καταστροφής, ο εγκέφαλός του είναι πραγματικά μικρός", ανέφερε ο ερευνητής.

Ενώ ένα πυρηνικό υποβρύχιο εξαρτάται από την ικανότητα, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα του πληρώματός του να λειτουργήσει αποτελεσματικά, οι απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου θα μπορούσαν να εισάγουν μεταβλητές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη και την ομαλότερη λειτουργία.

Για παράδειγμα, εάν οι 100 έως 300 άνθρωποι του πληρώματος του υποβρώματος αναγκαστούν να παραμείνουν μαζί στο σε μεγάλο βάθος στο σκοτάδι για μήνες, το αυξανόμενο επίπεδο άγχους θα μπορούσε να επηρεάσει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων οδηγώντας τους κυβερνήτες ακόμη και σε κακή κρίση.

Ένα σύστημα υποστήριξης αποφάσεων τεχνητής νοημοσύνης με «δικές του σκέψεις» θα μειώσει το φόρτο εργασίας και την ψυχική επιβάρυνση των αξιωματικών, σύμφωνα με τον ερευνητή.

Ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να υποστηρίξει τους αξιωματικούς να εκτιμήσουν το περιβάλλον του πεδίου μάχης, παρέχοντας μια εικόνα για το πώς τα επίπεδα πυκνότητας στον ωκεανό και τη θερμοκρασία του νερού μπορεί να επηρεάσουν την ακρίβεια των συστημάτων ηχοβολισμού.

Θα μπορούσε επίσης να αναγνωρίσει και να σηματοδοτήσει απειλές από έναν εχθρό ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους χειριστές ανθρώπων.

Μια βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τους αξιωματικούς να εκτιμήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη από ορισμένους ελιγμούς μάχης, ακόμη και προτείνοντας κινήσεις που δεν εξετάστηκαν από τον αρχηγό του σκάφους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail